Η κινηματογραφική σύλληψη του λιμενικού: Προμήθευε το κύκλωμα με κατασχεμένη κοκαΐνη, συνελάμβανε ανταγωνιστές τους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.12.23

Η κινηματογραφική σύλληψη του λιμενικού: Προμήθευε το κύκλωμα με κατασχεμένη κοκαΐνη, συνελάμβανε ανταγωνιστές τους


 Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και μια ανώνυμη επιστολή ήταν η αρχή του τέλους της δράσης του Μ.Δ., σημαιοφόρου του Λιμενικού, που υπηρετούσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, στη Δίωξη Ναρκωτικών, και ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Παύλος», ή «ανιψιός» του διοικητή της υπηρεσίας, με τον οποίο εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης.


Σημειώνεται πως η φερόμενη αρχηγός είναι η 71χρονη Σ.Ε., που είναι έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού, με το προσωνύμιο «θεία», «χοντρή» ή «χοντρούλα».


Η πληροφορία έφτασε στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. πριν από δύο μήνες περίπου, στις 19/10/2023, μέσα από το τηλεφώνημα ενός άνδρα, ο οποίος κατήγγειλε τον σημαιοφόρο του Λιμενικού καθώς και τον Μ.Ε., αστυνομικό της Άμεσης Δράσης (για τον οποίο κατά της διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποια συμμετοχή), και ανέφερε πως εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Πειραιά.


Κατά την τηλεφωνική καταγγελία αναφέρθηκε πως δρούσαν υπό τις εντολές της 71χρονης κρατούμενης στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία φέρεται να είχε τον αρχηγικό ρόλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες αργότερα, στις 2/11, έφτασε και επιστολή στην υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έγραφε:


«Σας είχα πάρει τηλέφωνο τον Οκτώβρη και σας είπα για τα ναρκωτικά της.... (αναφέρει το όνομα της 71χρονης) που είναι στη φυλακή στον Κορυδαλλό και δίνει οδηγίες στον.... (αναφέρει το όνομα του σημαιοφόρου του Λιμενικού) τον λιμενικό και στον.... (αναφέρει το όνομα του αστυνομικού) τον αστυνομικό και στην…. Έμαθα μερικά πράγματα παραπάνω και τώρα έγραψα αυτά. Το καλοκαίρι που πέρασε, η.... (αναφέρει την 71χρονη) έδωσε διαταγή στον.... (αναφέρει τον σημαιοφόρο Λιμενικού) να δώσει ναρκωτικά στον.... (αναφέρει το όνομα του 71χρονου Ε.Δ., που στην παρούσα φάση είναι έγκλειστος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και είναι γνωστός με το προσωνύμιο Φαφούτης ή Αραφάτ) και μετά αυτός να τα πουλάει για λογαριασμό της. Για όλα αυτά θα έπαιρνε λεφτά και ο.... (αναφέρει το όνομα του σημαιοφόρου Λιμενικού), όμως τη δουλειά τους τη χάλασε η Ασφάλεια της Πάτρας».


Τι περιλαμβάνεται στη δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο σημαιοφόρος του Λιμενικού περιγράφεται ως ένα ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.


Συγκεκριμένα, αναφέρεται:


«…επιφορτισμένος με τον ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών. Λόγω της ιδιότητάς του, καθώς υπηρετούσε σε επιχειρησιακό τμήμα του Λιμενικού Σώματος με κύρια αποστολή την καταστολή της εγκληματικής δράσης κακοποιών που κατά κύριο λόγο διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσε, ενώ είναι ιδιαίτερα υψηλές οι πιθανότητες να προέρχονταν από τις ναρκωτικές ουσίες που φυλάσσονταν στην αποθήκη της υπηρεσίας του και προορίζονταν για καύση, καταστρέφοντας κατ' εκτέλεση εισαγγελικής διάταξης. Με τον τρόπο αυτό, αναλαμβάνοντας δηλαδή αποκλειστικά προσωπικό ρίσκο και χωρίς να καταβάλει το παραμικρό αντίτιμο για την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών, εξασφάλιζε στην οργάνωση το μηδενικό κόστος της ναρκωτικής ουσίας, έχοντας ως αντίκτυπο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που είχαν από τη μεταπώλησή τους στους τελικούς διακινητές.


Ο σημαιοφόρος του Λιμενικού αποκόμιζε μεγάλο μερίδιο από τα κέρδη της οργάνωσης

»Το γεγονός αυτό εξασφάλιζε στον ίδιο πολύ μεγάλο μερίδιο από τα κέρδη της οργάνωσης. Επιπλέον, ανάλαβε μέσω πληροφοριών της αρχηγού να ερευνήσει υποθέσεις ναρκωτικών με στόχο τη σύλληψη των εμπλεκομένων προσώπων. Οι συγκεκριμένες ενέργειες είχαν διττό σκοπό: Αφενός μεν να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά η αρχηγός και να αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, αφετέρου δε να συλληφθούν ανταγωνιστές της, ενώ ταυτόχρονα ο.... (αναφέρει το όνομα του σημαιοφόρου) θα παρουσίαζε προσωπικές επιτυχίες και αποδοτικότητα στην υπηρεσία του. Λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς, ενώ παρατηρήθηκε ότι κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούσε άλλη τηλεφωνική σύνδεση για τις επικοινωνίες του με την αρχηγό και άλλη για την επικοινωνία του με έτερα μέλη».


Η δικογραφία για τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Όσον αφορά τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στη δικογραφία αναφέρεται πως παρείχε πλήρη κάλυψη στον υφιστάμενό του:


«Παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης. Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες έχει προκύψει ότι ο.... (αναφέρεται το όνομα του σημαιοφόρου) έχει διενεργήσει έκνομη κατ' οίκον έρευνα εν γνώσει του, χωρίς ο ίδιος να προβεί στις νόμιμες ενέργειες που απορρέουν από τα καθήκοντά του.


Επιπλέον, την 16/12/2023 παρείχε την απαραίτητη πρόσβαση στην αποθήκη ναρκωτικών ουσιών της υπηρεσίας του στον.... (αναφέρει τo όνομα του σημαιοφόρου), όπου μετά τις έρευνες της υπηρεσίας μας ανευρέθηκαν παραβιασμένοι οι σάκοι που περιείχαν κατασχεμένες ναρκωτικές ουσίες παλιότερων υποθέσεων που είχαν επιληφθεί και προορίζονταν για καύση το άμεσο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της πρόσβασης, του εξασφάλισε την ιδιωτικότητα στον χώρο, καθώς με εντολή του αποχώρησε μαζί του ο μοναδικός εργαζόμενος -πιθανός μάρτυρας, μεσημβρινές ώρες της 16/12/2023».


Τηλεφωνική επικοινωνία του σημαιοφόρου του Λιμενικού με τη 47χρονη σύντροφο και συνάδελφό του

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, οι κατηγορούμενοι φέρονται να επιχειρούσαν να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδα από τη δράση τους.


Ενδεικτική είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του σημαιοφόρου του Λιμενικού με τη 47χρονη σύντροφο και συνάδελφό του.


Σε αυτήν τη συνομιλία, που καταγράφηκε από τον «κοριό» των Εσωτερικών Υποθέσεων στις 16/11/2023, αναφέρονται στην αγορά αυτοκινήτου 9.500 ευρώ, με τον κατηγορούμενο να εκφράζει ανησυχίες για να μη μαθευτεί στην υπηρεσία του.


47χρονη: ότι ο.... (αναφέρει το όνομα σημαιοφόρου -συντρόφου της) πήρε το αυτοκίνητό μου, στη Λαμία έχει ξάδερφο με αντιπροσωπεία και του έδωσε ένα άλλο, απλά. Έδωσε ένα άλφα ποσό ο.… και τελείωσε. Έτσι γίνεται η ανταλλαγή αυτοκινήτων. Απλά πράγματα. Και θα πω ακριβώς ό,τι μου λες, και θα πω ότι, παιδιά, επειδή ο…. Θεωρεί ότι το αυτοκίνητο το φόρτωσα και, άμα το φορτώσω και άλλο, μετά δεν θα πουλιέται εύκολα σε καλή τιμή.

Σου λέει, δώσ' το τώρα, που έχει μεγαλύτερη αξία, και πάρε ένα άλλο.

Σημαιοφόρος: Ακριβώς

47χρονη: Κατάλαβες; Και όλα είναι αλήθεια και τίποτα δεν λέμε ψέματα και όλα μια χαρά.

Σημαιοφόρος: Ναι, επί του Λιμενικού λέω τι θα πεις;

47χρονη: Στο Λιμενικό τι θα πω ;

Σημαιοφόρος: Ναι, θα σε δούνε με καινούργιο αυτοκίνητο κάποιοι.

47χρονη: Α, ναι. Ο… μου άλλαξε αμάξι.

Σημαιοφόρος: Όχι, βέβαια.

47χρονη: Τι όχι βέβαια, βρε; Θα λέμε ο…. έχει έναν ξάδερφο που έχει την…. αυτό ακριβώς, και έδωσα το δικό μου.

Σημαιοφόρος: Ούτε καν. Πούλησα το δικό μου και πήρα ένα άλλο. Είχα μια ευκαιρία.

47χρονη: Γιατί, βρε… Έχω εγώ κανέναν λόγο να απολογηθώ στο λιμενικό σώμα;

Σημαιοφόρος: Ναι ναι, δεν χρειάζεται να λες ότι είναι από τον…. (εννοεί τον εαυτό του).

Επιχείρηση των αδιάφθορων και σύλληψη του σημαιοφόρου

Από το πλήθος των συνομιλιών τής φερόμενης αρχηγού με ακόμα ένα μέλος, διαπιστώθηκε πως ήταν ιδιαίτερα πιθανό ο σημαιοφόρος του Λιμενικού να έδινε στη δεύτερη πέντε πακέτα ναρκωτικών. Έτσι, στις 16/12 οργανώθηκε η επιχείρηση.


Ο σημαιοφόρος τέθηκε υπό παρακολούθηση, όπως και η οικία στο Κερατσίνι που έκαναν τις συναντήσεις τους μέλη της οργάνωσης.


Στις 16:00 βγήκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, κινήθηκε προς τη μηχανή του και έβαλε στην μπαγκαζιέρα μια μαύρη τσάντα πλάτης. Έπειτα μπήκε πάλι στο κτίριο και μετά από λίγο βγήκε, επιβιβάστηκε στη μηχανή του και κινήθηκε προς το σπίτι του, στον Πειραιά.


Όσο έμεινε στο σπίτι του, δέχθηκε κλήση από τον διοικητή της υπηρεσίας, που του είπε να συναντηθεί με ένα συγκεκριμένο άτομο, με τον ίδιο να απαντά πως θα το κάνει αργότερα.


Λίγες ώρες μετά, στις 21:15, ο σημαιοφόρος του Λιμενικού συνομίλησε με κάποιο άγνωστο άτομο, που του ανέφερε ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι του.


Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν το σημείο, εντόπισαν ένα γκρι Audi, με δύο άτομα, το οποίο μπήκε στο υπόγειο πάρκινγκ και μετά από λίγα λεπτά βγήκε από αυτό και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα έφυγε, παραβιάζοντας μάλιστα και κόκκινο φανάρι.


Στη συνέχεια βγήκε ο σημαιοφόρος του Λιμενικού από το πάρκινγκ με τη μηχανή του, χωρίς να φοράει κράνος, και κινήθηκε ανάποδα στην οδό που βρίσκεται το σπίτι του, προς το Κερατσίνι.


Λίγη ώρα αργότερα πάρκαρε, κατέβηκε από τη μηχανή, πήρε την τσάντα από την μπαγκαζιέρα, που είχε βάλει νωρίτερα, και κινήθηκε πεζός.


Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και αφού του είπαν την ιδιότητά τους εκείνος πέταξε την τσάντα και προσπάθησε να διαφύγει. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε, ενώ χτύπησε και τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.


Μέσα στην τσάντα εντοπίστηκαν τρεις ορθογώνιες συσκευασίες-πλάκες και δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 5.179 γραμμαρίων.

Πηγή