Ρόδος Pass: Ποιοι δικαιούνται 7ήμερες δωρεάν διακοπές στο νησί και πότε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.12.23

Ρόδος Pass: Ποιοι δικαιούνται 7ήμερες δωρεάν διακοπές στο νησί και πότε


 Τι προβλέπειο σχετική τροπολογία - Αύξηση κατά 350 εκατ. ευρώ των πιστώσεων του προϋπολογισμού

Με διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αυξάνονται κατά 350 εκατ. ευρώ οι πιστώσεις του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2023, ενώ ρυθμίζονται και μια σειρά άλλες εκκρεμότητες, όπως το Ρόδος Pass.


Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την τουριστική στήριξη της νήσου Ρόδου έρχεται ως συνεπεία των καταστροφικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν τον Ιούλιο του 2023. Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ενώ στο πλαίσιο της ενίσχυσης προβλέπεται επταήμερη διαμονή εντός των χρονικών διαστημάτων:15 Μαρτίου 2024 – 15 Μαΐου 2024 ή

1 Οκτωβρίου 2024 – 15 Νοεμβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στο παρελθόν για το «Ρόδος Pass». «Θα βρούμε μία φόρμουλα η οποία πιστεύω ότι θα είναι δίκαιη, έτσι ώστε όσοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους, να μπορούν, εφόσον το θέλουν, να επιστρέψουν δωρεάν στο νησί τις περιόδους εκείνες που θέλουμε περισσότερους επισκέπτες και το 2024 να είναι η ευκαιρία να ολοκληρώσουν δωρεάν τις διακοπές που δεν κατάφεραν να κάνουν τον φετινό χρόνο», σημείωνε χαρακτηριστικά.

Πηγή