Παραμένει στα Κύθηρα το Aqua Jewel μετά την προσάραξή του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.2.24

Παραμένει στα Κύθηρα το Aqua Jewel μετά την προσάραξή του


 Στο λιμάνι των Κυθήρων, στο Διακόφτι, παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Aqua Jewel της Sea Jets, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Αυτή τη στιγμή επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών μαζί με επιθεωρητές του νηογνώμονα του πλοίου κάνουν έλεγχο του ρήγματος που δημιουργήθηκε από την προσάραξη του πάνω στον λιμενοβραχίονα. Στο σημείο βρίσκονται και δύο ρυμουλκά, ενώ ήδη ένας ιδιώτης δύτης έχει κάνει έναν πρώτο υποθαλάσσιο έλεγχο. 


Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση ενώ "απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ".


Το πλοίο προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου των Κυθήρων το απόγευμα της Τρίτης κατά τον απόπλου του, με 40 μέλη πλήρωμα και 8 επιβάτες.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας, "τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045 προσάραξε στο λιμενοβραχίονα του λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, κατά τον απόπλου του με προορισμό τον Κίσαμο Κρήτης. Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ΔΝΔ 5-6 Bf).


Στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο επιβαίνουν οκτώ επιβάτες και σαράντα μέλη πληρώματος, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους". Αποτέλεσμα της προσάραξης ήταν όπως επισημαίνει το Υπουργείο, "η δημιουργία ρήγματος και η ελεγχόμενη εισροή υδάτων, κατά δήλωση του Πλοιάρχου"


Από τη Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης ρύπανσης.