Στον Υφυπουργό ΝΑΝΠ Ι. Παππά το ΔΣ/ΕΑΑΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.2.24

Στον Υφυπουργό ΝΑΝΠ Ι. Παππά το ΔΣ/ΕΑΑΛΣ


 Στο γραφείο του στην Ακτή Βασιλειάδη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, αποτελούμενο από τον πρόεδρο του ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου, την Ταμία και Υπεύθυνη τομές Ισότητας Ελ. Κοντάκου, τον Έφορο ΔΣ Αθ. Πρέντζα και το μέλος ΔΣ Ν. Μπακιρτζή.

Στη συνάντηση με τον κ. Υφ.ΥΝΑΝΠ, ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ παρέθεσε εν συντομία τα βασικότερα αιτήματα της ΕΑΑΛΣ από το ΥΝΑΝΠ, ως ακολούθως:

  1. Δομή Αποστράτων στον Κλάδο Δ’ (Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  2. Δομή συγγραφής ιστορίας ΛΣ (ΠΟΚΕΛΣ ή Ινστιτούτο Ιστορίας Ναυτιλίας & ΛΣ)
  3. Ξίφη αποστράτων – Ημέρα Απονομής Ξιφών (όπως το ΠΝ)
  4. Ημέρα Αποστράτων ΛΣ (πρώτη Κυριακή Οκτωβρίου)
  5. Αξιοποίηση αποστράτων σε θέσεις μετακλητών συμβούλων στα γραφεία ΥΝΑΝΠ, ΥφΥΝΑΝΠ, Γεν. Γραμματέων και εποπτευόμενων Νομ. Προσώπων.
  6. Ειδικά θέματα αποστράτων που έχουν προωθηθεί για νομοθετική ρύθμιση στον ΥΝΑΝΠ [π.χ. απονομή αποστρατευτικού βαθμού Σημαιοφόρου σε όλη την 1η σειρά γυναικών ΛΣ (1980) κ.ά.].
  7. Παραχώρηση αιθρίου 5ου ορόφου για εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών (Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024)

Από πλευράς του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι τα προαναφερόμενα αιτήματα θα μελετηθούν με σκοπό την εξεύρεση εφικτών λύσεων.