Παραλία Ναυάγιο: Άμεση η ανάγκη συντήρησης του «Παναγιώτη» – Τι διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΕΜΠ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.2.24

Παραλία Ναυάγιο: Άμεση η ανάγκη συντήρησης του «Παναγιώτη» – Τι διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΕΜΠ


 Πρόκληση και μάλιστα διεπιστημονική χαρακτήρισε την προσπάθεια διάσωσης και συντήρησης του Ναυαγίου, όχι μόνο του πλοίου αλλά και της παραλίας, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Μετσόβιου και πρύτανης, Ι. Χατζηγεωργίου, ο οποίος έκανε αυτοψία στο σημείο.


Το κλιμάκιο, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Ζακύνθου Δ. Ακτύπη, τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Καποδίστρια και τον Δήμαρχο Γ. Στασινόπουλο, επισκέφθηκε χθες από θαλάσσης την παραλία του Ναυαγίου, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του δεύτερου πιο γνωστού ελληνικού τοποσήμου στον  πλανήτη. Δήλωσαν ότι είναι στο πλευρό της ζακυνθινής κοινωνίας και ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση μελέτης, δωρεάν, προκειμένου να διασωθεί το μνημείο, όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν.


«Αναγνωρίζουμε ότι το Ναυάγιο, ο προσαραγμένος “Παναγιώτης” είναι από τα πλέον επισκέψιμα αξιοθέατα στην Ελλάδα, εμβληματικό, φημισμένο και πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία. Προσφέρει στον τόπο, προσφέρει στο τοπίο και είναι μοναδικό δείγμα της άτυπης συνεργασίας φύσεως και ανθρώπου. Μπορεί να φτιάχτηκε από τύχη το τοπίο, αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην τύχη», είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΕΜΠ.

Πηγή