Πόρτο Χέλι : Αφαιρέθηκαν τσιπούρες και λαυράκια από ιχθυοκαλλιέργεια - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.24

Πόρτο Χέλι : Αφαιρέθηκαν τσιπούρες και λαυράκια από ιχθυοκαλλιέργεια


 Σοβαρό περιστατικό με αφαίρεση αλιευμάτων, σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας, πλησίον ιχθυοκλωβών, στο Πόρτο Χέλι της Ερμιονίδας.


Για το περιστατικό, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πόρτο Χελίου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδιοκτήτης σκάφους, είχε αγκυροβολήσει σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας, δίπλα σε ιχθυοκλωβούς και φορώντας στολή δύτη, με τη χρήση αυτοσχέδιας κατασκευής (αποτελούμενη από κυκλικό σωσίβιο) και με δίχτυ, είχε ανέβει πάνω στους κλωβούς και αφαιρούσε αλιεύματα απ’ αυτούς.


Ο δράστης αμέσως, μόλις έγινε αντιληπτός, τράπηκε σε φυγή, πέφτοντας στη θάλασσα.


Εντοπίστηκε η αυτοσχέδια κατασκευή πάνω στον ιχθυοκλωβό, η οποία περιείχε 119 τεμάχια τσιπούρες και 33 τεμάχια λαυράκια, συνολικά 78 κιλά αλιεύματα.


Το σκάφος εντοπίστηκε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, δίπλα στους κλωβούς και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πόρτο Χελίου απ’ τον συνιδιοκτήτη του.


Τα κλεμμένα αλιεύματα κατασχέθηκαν και στη συνέχεια δόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.


Απ’ την οικία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται 52χρονος αλιέας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ν. 1300 / 1982 (Ζωοκλοπή και Ιχθυοκλοπή), σε συνδυασμό με το άρθρο 187 του Ν. 420 / 1970 (παράνομη αλιεία σε εκμεταλλεύσεις ιχθυοτρόφων υδάτων και υδατοκαλλιεργειών – Ιχθυοκλοπή), καθώς και του άρθρου 372 του ΠΚ (κλοπή).

Πηγή