ΠΑΣΟΚ για απογευματινά χειρουργεία: «Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.2.24

ΠΑΣΟΚ για απογευματινά χειρουργεία: «Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας»


 Ο Ιωάννης Τσίμαρης, υπεύθυνος τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε αιχμηρά την απόφασή του Άδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία.


Σε δήλωσή του, ο κ. Τσίμαρης αναφέρει ότι «η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για τη θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».


Συμπλήρωσε πως «αποτελεί μέγιστη παραπληροφόρηση η σύνδεση της μεταρρύθμισης του 2001 με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς», επισημαίνοντας πως, «ενώ κυβέρνηση και υπουργός αναγνωρίζουν ότι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε., ορίζουν ότι οι πολίτες θα καταβάλουν από την τσέπη τους 300 έως 2.000 ευρώ για απογευματινό χειρουργείο και συγχρόνως αναγνωρίζουν ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού».


«Με ποιους γιατρούς θα εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, όταν σήμερα δεν επαρκούν οι ίδιοι γιατροί να διεκπεραιώσουν τα υφιστάμενα χειρουργεία;» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


«Προ ημερών, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων ότι δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού, και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις δομές του δημόσιου νοσοκομείου» σημείωσε ο κ. Τσίμαρης και υπογράμμισε: «Πλανάται πλάνην οικτράν, αν θεωρεί ότι με τέτοιες αλχημείες το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλοίωση του ΕΣΥ ως δημόσιου αγαθού. Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε. Θα είμαστε απέναντι, υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών».

Πηγή