Σκούπα» του Λιμενικού Αμφιλοχίας στις παράνομες ιχθυοπαγιδες στον Αμβρακικό Κόλπο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.2.24

Σκούπα» του Λιμενικού Αμφιλοχίας στις παράνομες ιχθυοπαγιδες στον Αμβρακικό Κόλπο


 Σε νέα επιχείρηση σκούπα στον Αμβρακικό προχώρησε το Α Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας .

Σύμφωνα με πηγές του e-maistros.gr  πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 06 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε οργανωμένη κινητοποίηση στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου με σκοπό την ανάσυρση παράνομων αυτοσχέδιων κυκλικών κλωβών – βολκών με τους οποίους αλιεύονται: Γουβιά -Καβούρια- Σουπιές και άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί.
Συγκεκριμένα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας Αμφιλοχίας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών καί σε συνεργασία με υπαλλήλους του τμήματος φύλαξης της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ εντόπισαν σε πολύ μικρό βάθος πλησίον της ακτής στις περιοχές του Κομμένου και Νεοχωρίου Άρτας διακόσιες εξήντα δύο (262) παράνομες ιχθυοπαγίδες.
Οι λιμενικοί προχώρησαν στην περισυλλογή και κατάσχεση των μη επιτρεπόμενων αλιευτικών εργαλείων, ενώ τα αλιεύματα επαναποντίστηκαν ζωντανά στη θάλασσα.
Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Α Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας και στο κλιμάκιο υπαλλήλων του ΟΦΥΠΕΚΑ για τα θετικά αποτελέσματα των περιπολιών πού διενεργούν στην πάταξη λαθραλιειας , επίσης συγχαίρουμε την κ. Λιμενάρχη Πρέβεζας Αντιπλοίαρχο ΛΣ ΜΑΡΓΕΛΗ Σταματία για τον άψογο συντονισμό και συνεργασία των υπηρεσιών .