Το παράπονο ενός Αξιωματικού ΛΣ… - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.2.24

Το παράπονο ενός Αξιωματικού ΛΣ…


 «Αξιότιμε κ. Αρχισυντάκτα,

Σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα ανά κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, όλοι οι Αξιωματικοί ανεξαρτήτως προέλευσης, με την προαγωγή – ονομασία τους στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντίστοιχων, δικαιούνται εφάπαξ χορήγηση ξίφους από την Υπηρεσία (δίχως οικονομική επιβάρυνση).  

Τούτο συνεπάγεται ότι δικαιούχοι καθίστανται όχι μόνο οι εν ενεργεία (ε.ε.) Αξιωματικοί, αλλά και όσοι προήχθησαν στο βαθμό, αλλά έχουν εν τω μεταξύ αποστρατευθεί, πριν καταστεί δυνατόν να τους χορηγηθεί ξίφος.  

Ένα από τα θέματα αιχμής που, ορθώς, εθίγησαν κατά τη συνάντηση κλιμακίου του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ήταν και η χρονίζουσα εκκρεμότητα χορήγησης ξιφών σε εν αποστρατεία στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (τελευταία διάθεση ξιφών σε απόστρατους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ το 2020!!!).

Είναι γνωστό ότι, τα Γενικά Επιτελεία των οικείων κλάδων ΕΔ, σύμφωνα με τις σχετικές πιστώσεις του προϋπολογισμού τους, έχουν μεριμνήσει για τη σταδιακή προμήθεια και απονομή των ξιφών στα δικαιούμενα εν αποστρατεία στελέχη τους.

Είναι, επίσης, γνωστό ότι, η απονομή ξιφών σε δικαιούμενα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ πραγματοποιείται κατ’ έτος, σε ειδική τελετή απονομής ξιφών που διοργανώνεται από τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών των οικείων κλάδων ΕΔ.

Ξίφη Αποστράτων Λ.Σ.: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού;;; - Λιμενικά Νέα -  limenikanea.gr

Επίσης, είναι γνωστό ότι, τα εν αποστρατεία στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που δικαιούνται αλλά ακόμη δεν τους έχει χορηγηθεί ξίφος είναι πολυάριθμα (περίπου 500). 

Η καθυστέρηση απονομής ξίφους σε απόστρατους δικαιούχους προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια, ιδίως έναντι της φυσικής ηγεσίας και του αναβλητικού τρόπου με τον οποίο επιμένει να χειρίζεται αυτή τη χρονίζουσα εκκρεμότητα.

Επειδή είμαι ένας από τους βαθιά πικραμένους δικαιούχους ξίφους από το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, το οποίο υπηρέτησα πιστά επί πολλές δεκαετίες και, επειδή, όσο περνούν τα χρόνια αισθάνομαι ολοένα και μεγαλύτερη απόγνωση, διερωτώμαι αν θα προλάβω να βιώσω την τιμή που δικαιούμαι από το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ όσο βρίσκομαι στη ζωή.

Δεν έχω αλλού ν’ απευθυνθώ, γι’ αυτό στρέφομαι στα αγαπητά «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» για να εκφράσω το γοερό παράπονό μου και να ζητήσω αυτό να αναρτηθεί δημόσια (αλλά, ανώνυμα) στη δημοφιλή ιστοσελίδα σας.

Με εκτίμηση,

Ένας Αξιωματικός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ χωρίς ξίφος…» 


Πηγή