Κίνηση στους δρόμους: Με drones η τροχαία θα ελέγχει την κυκλοφορία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.2.24

Κίνηση στους δρόμους: Με drones η τροχαία θα ελέγχει την κυκλοφορία


 Η τροχαία της Αττικής, θα χρησιμοποιεί drones για τον καλύτερο έλεγχο της κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο.  Με την χρήση drones θα γίνεται πιο άμεση ρύθμιση της κυκλοφορίας στις κύριες αρτηρίες.

Μέσω της χρήσης των drones, η Τροχαία θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να λαμβάνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στους κύριους δρόμους της Αττικής, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στοχευμένα και χωρίς καθυστέρηση όταν εντοπίζεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τα drones θα λειτουργούν κεντρικά από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Τροχαίας, απ’ όπου γίνεται και ο συντονισμός των δυνάμεων της Τροχαίας για όλη την Αττική.

Πηγή: Eurokinissi

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μπορεί να δώσει ακριβή εικόνα για ένα μεγάλο κομμάτι μιας κεντρικής αρτηρίας της Αττικής και τη στιγμή που εντοπίζεται κάποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα δίνεται άμεσα οδηγία από το ΘΕΠΕΚ για να μεταβούν στο σημείο δυνάμεις της Τροχαίας και να ρυθμιστεί εγκαίρως.

Επομένως, εκτιμάται ότι η χρήση των drones θα συνεισφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που επικρατεί τις ώρες αιχμής σε ορισμένους δρόμους της Αττικής, μειώνοντας τον χρόνο των οδικών μετακινήσεων και παράλληλα καθιστώντας ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο.

Πηγή