Αμφίβολης γνησιότητας το βίντεο των Τούρκων με δήθεν «push back» μεταναστών από την Ελλάδα, λέει το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.2.24

Αμφίβολης γνησιότητας το βίντεο των Τούρκων με δήθεν «push back» μεταναστών από την Ελλάδα, λέει το Λιμενικό


Βίντεο από μη επανδρωμένο αεροσκάφος έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι προχωρώντας σε προκλητικούς ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες δήθεν εγκατέλειψαν σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου και δυτικά του Τσεσμέ.


Την ανάρτηση, όμως, του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που αναφέρεται σε περιστατικό που υποτίθεται έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, αντικρούουν πηγές του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait İHA ile 14 Şubat 2024’te icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında, Yunanistan’a ait sahil güvenlik unsurlarının Sakız Adası’nın doğusu ile Çeşme/İzmir batısında kalan bölgede, düzensiz göçmenleri taşıyan 1 adet botu denize bırakarak… pic.twitter.com/j4NKVDiSrV

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 17, 2024


Όπως αναφέρουν, το βίντεο είναι αγνώστου γνησιότητας και έχει μάλιστα προβληθεί ξανά στο παρελθόν, με άλλη ειδικότερα ημερομηνία.


Αυτό που δείχνει, όπως επισημαίνεται, είναι ένα πλωτό να προσεγγίζει μια βάρκα, να την επιτηρεί μέχρι να περισυλλέξουν τους μετανάστες με κάποιο άλλο πλωτό.Δηλαδή, όπως ξεκαθαρίζεται από το Λιμενικό, φαίνεται ο έγκαιρος εντοπισμός εντός της θαλάσσιας περιοχής και μέχρι να φτάσουν οι Τούρκοι στο σημείο γίνεται επιτήρηση της βάρκας για να είναι όλοι οι μετανάστες ασφαλείς.

 Πηγή