Γιώργος Λυγγερίδης: Tο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής πήρε το όνομά του - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.2.24

Γιώργος Λυγγερίδης: Tο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής πήρε το όνομά του


 Σε «Αμφιθέατρο Αρχιφύλακα Λυγγερίδη Γεωργίου» ονομάστηκε το αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των γονέων και της αδελφής του αδικοχαμένου αστυνομικού, που τραυματίστηκε θανάσιμα από ρίψη φωτοβολίδας κατά την διάρκεια επεισοδίων με οπαδούς στις 7/12 έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.


Τη διαβεβαίωση ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν θα ξεχαστεί έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η σημερινή μέρα με την αποκάλυψη της πλακέτας και της ονοματοδοσίας της αίθουσας είναι μέρα συμβολισμού αλλά και αφετηρία για να τιμάμε κάθε μέρα όλους αυτούς, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την ειρήνη και την ασφάλεια.


«Είμαστε εδώ σήμερα να διαβεβαιώσουμε πρώτα απ' όλα τους γονείς του ότι οι ένοχοι και οι υπαίτιοι αυτής της απεχθούς δολοφονικής πράξης θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει στην ελληνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη όλοι εμείς μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτό το απεχθές φρικαλέο φαινόμενο της βίας - της τυφλής βίας που σκοτώνει - που αφαιρεί αναίτια ζωές αθώων ανθρώπων - της βίας που είναι τόσο βλαπτική για την κοινωνική ειρήνη, για την ίδια μας κοινωνία, για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ευχήθηκε ο πόνος της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη να μετατραπεί σε μια ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία, λιγότερο βίαιη και με κοινωνική ειρήνη και ευημερία.


Ονοματοθεσία του αμφιθεάτρου της ΔΑΕΑ σε "Αμφιθέατρο Αρχιφύλακα ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου"

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος σημείωσε ότι το γεγονός αυτό «δεν είναι μια απώλεια ή ένα ατύχημα, είναι μια δολοφονική ενέργεια και δείχνει πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι όχι το επάγγελμα αλλά το λειτούργημα του αστυνομικού… ιδιαίτερα σε δύσκολες υπηρεσίες, όπως είναι και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων».


Ζήτησε δε από τα στελέχη της ΥΑΤ, στη μνήμη του Γιώργου, να μην παρασύρονται από το τεταμένο κλίμα σε διάφορες πορείες και συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές φωνάζουν υβριστικές φράσεις και να θυμούνται ότι ως εκπρόσωποι του νόμου έχουν ως όπλο τους τη νομιμότητα. Απευθυνόμενος στην οικογένεια του Γιώργου, είπε: «χάσατε ένα παιδί αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με χιλιάδες κόρες και γιους του προσωπικού του Σώματος, να είμαστε δίπλα σας. Θα είμαστε δίπλα σας, αυτό είναι μια υπόσχεση. Μαζί σας θα θυμόμαστε καθημερινά τη μνήμη του και εγώ ως Αρχηγός του Σώματος, αλλά νομίζω και όλα τα στελέχη, να μας θεωρείτε τη μεγάλη σας οικογένεια. Υποκλίνομαι μπροστά σας».


Συγκίνηση προκάλεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Αρχιφύλακα της ΥΑΤ, ο οποίος ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί ο γιος του. Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας φωνάζοντας «ΑΘΑΝΑΤΟΣ». Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β' Αλέξιος Κουρτέσης.


Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Ε.Α., Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Διοικητές της Υ.Α.Τ. και της Υ.ΜΕ.Τ., ο διοικητής και οι συνάδελφοι στη διμοιρία του, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Πηγή