Εντοπισμός και διάσωση 06 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.5.24

Εντοπισμός και διάσωση 06 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Σάμο


Τις πρωινές ώρες σήμερα, Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του 29χρονου αλλοδαπού χειριστή του, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨.

Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του Ναυαγοσωστικού σκάφους περισυνέλεξε τους έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του ταχύπλοου, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος της Σάμου. Στη συνέχεια, παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.