ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με το νέο Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ . - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.5.24

ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με το νέο Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ .


 Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε την 20-05-24 συνάντηση με το νέο Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Χατζηγεωργίου Γεώργιο ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από λίγες μέρες .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ.Διοικητή στη 4η ΠΕΔΙΛΣ η Ένωσή μας του ευχήθηκε καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα και  παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι  στην περιοχή μας .

Έγινε ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της στελέχωσης των Β.Σποράδων ξεκινώντας από:

το Λιμεναρχείο της Σκιάθου που βίωσε την τραγωδία των περσινών μεταθέσεων καθώς ενώ είχε συμπεριληφθεί στις υπηρεσίες που η σχετική Υ.Α προέβλεπε ενίσχυση ,το τελικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό καθώς αντί να ενισχυθεί , 2 στελέχη μετατέθηκαν σε άλλα νησιά. Σαν να μην έφτανε αυτή η υπηρεσία θα γνωρίσει και νέες απώλειες στελεχών το 2024 οδηγώντας την Λιμενική Αρχή ία σε κατάσταση κρίσης .Στα ανωτέρω θα πρέπει να προστεθεί και το ότι μεγάλος αριθμός υπηρετούντων στη Σκιάθο έχει συμπληρώσει προ πολλού τον μέγιστο χρόνο παραμονής χωρίς να διαφαίνεται η προοπτική μετάθεσής τους στον τόπο συμφερόντων τους .

Το Λ/Τ Σκοπέλου αποτελεί μία από τις ελάχιστες νησιωτικές υπηρεσίες που υπάγονται σε άλλη Λιμενική Αρχή ,στη συγκεκριμένη περίπτωση το Λ/Χ Σκιάθου ενώ είναι και η μοναδική Λιμενική Αρχή στη χώρα μας που καλύπτει 3 λιμάνια με συνεχείς καταπόπλους  αυτά της Σκοπέλου ,του Αγνώντα και της Γλώσσας .

Το ότι το σοφό (για κάποιους εμμονικούς) ΠΔ μεταθεσεων 11/21 θα οδηγούσε 5 στελέχη που ήθελαν να παραμείνουν στην υπηρεσία της Σκοπέλου σε μετάθεση σε άλλες νησιωτικές υπηρεσίες, μόνο ένα διαστροφικό μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί . Αποτέλεσμα πέραν της δεινής κατάστασης που περιήλθε η υπηρεσία ήταν 2 από αυτά τα στελέχη να παραιτηθούν από το Σώμα .

Θα προσθέσουμε ότι η υπηρεσία καλύπτει τη σύνθεση 2 σκαφών το ΠΛΣ 169 και το ασθενοφόρο σκάφος 1067 με δεκάδες διακομιδές και διασώσεις συνανθρώπων μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση η υπάρχουσα σύνθεση δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τις βασκικές ανάγκες της υπηρεσίας .


Ο Λ/Σ Αλοννήσου εδώ και πολλά έτη λειτουργεί υποστελεχωμένος στηριζόμενος στο φιλότιμο και στον υπερβάλλοντα ζήλο των υπηρετούντων καθώς πέραν των καθημερινών υποχρεώσεων οι συνάδελφοι εκεί καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες φύλαξης του Θαλάσσιου πάρκου αλλά και του  Υποθαλάσσιο Μουσείο Αλοννήσου.


Πέραν της στελέχωσης στις Β.Σποράδες θέσαμε και το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων που χρήζουν αντικατάστασης με νέα καθώς η παρατεταμένη χρήση τους και οι φθορές που έχουν προκληθεί με το χρόνο καθιστούν τα οχήματα επικίνδυνα για την οδήγηση από τους συναδέλφους.


Η Ένωσή μας έθεσε στο νέο Διοικητή  Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Χατζηγεωργίου Γεώργιο το ζήτημα των καλοκαιρινών αποσπάσεων για ενίσχυση των υπηρεσιών των Β.Σποράδων ζητώντας την παρέμβασή του ώστε οι μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν να γίνουν με πλήρη κάλυψη στα προβλεπόμενα ποσά τόσο για την ημερήσια αποζημίωση όσο και για τη διαμονή αποφεύγοντας κάθε σενάριο της εύρεσης καταλυμάτων που τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν τεράστια προβλήματα τόσο στους αποσπασμένους όσο και στους προϊσταμένους των Λιμενικών Αρχών που υποχρεώθηκαν να ζητούν δωρεάν καταλύματα με ότι επακόλουθο αυτό συνεπάγεται .


Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που χρήζουν επίλυσης και αφορούν όλες της υπηρεσίες της αρμοδιότητάς της Ένωσης καταθέτοντας υπόμνημα των προτάσεών μας που ήδη έχουν προωθηθεί στην πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία προς νομοθέτηση . 


      Από την πλευρά του ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Χατζηγεωργίου Γεώργιος μετά την πολύωρη και διεξοδική συζήτηση που αναπτύξαμε δήλωσε πως θα είναι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ,θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση των Β.Σποράδων και στόχος του είναι η βελτίωση συνθηκών εργασίας των στελεχών κάθε βαθμίδας όπου και αν αυτοί υπηρετούν .