Νέο Χτύπημα στην Παράνομη Αλιεία στον Αμβρακικό Κόλπο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.5.24

Νέο Χτύπημα στην Παράνομη Αλιεία στον Αμβρακικό Κόλπο


 Εντατικοί Έλεγχοι από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αρχές στον αγώνα κατά της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο. Σε μια καλά οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση, οι λιμενικές αρχές της Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και το Σώμα Φύλαξης Φύσης του ΟΦΥΠΕΚΑ, κατάφεραν να εντοπίσουν και να κατασχέσουν ογδόντα (80) παράνομες ιχθυοπαγίδες σε πολύ μικρό βάθος κοντά στην ακτή.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 και είναι μέρος του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού των λιμενικών αρχών για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το e-maistros.gr, οι λιμενικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στενή συνεργασία με συναδέλφους τους από το Σώμα Φύλαξης Φύσης του ΟΦΥΠΕΚΑ, κατάφεραν να εντοπίσουν τις παράνομες ιχθυοπαγίδες και να προχωρήσουν στην περισυλλογή και κατάσχεση των μη επιτρεπόμενων αλιευτικών εργαλείων.
Τα αλιεύματα απελευθερώθηκαν ζωντανά στη θάλασσα, διασφαλίζοντας την ελάχιστη περιβαλλοντική επίπτωση και προστατεύοντας τη θαλάσσια πανίδα της περιοχής. Η δράση αυτή αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια των αρχών να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να προστατεύσουν τους φυσικούς πόρους της χώρας.
Ο Αμβρακικός Κόλπος είναι μια περιοχή με πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα και η προστασία του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις λιμενικές αρχές και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Οι εντατικοί έλεγχοι και οι επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά της παράνομης αλιείας αναδεικνύουν τη δέσμευση των αρχών να προστατεύσουν αυτό το πολύτιμο οικοσύστημα.
Η συνεργασία αρχών , πολιτών και επαγγελματιών αλιέων βοηθά στη διασφάλιση της βιώσιμης αλιείας και την προστασία των θαλάσσιων πόρων. Η παράνομη αλιεία όχι μόνο απειλεί τη θαλάσσια ζωή αλλά και το εισόδημα των νόμιμων αλιέων που βασίζονται στη βιώσιμη εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων.
Με τις συνεχείς προσπάθειες και την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο θαλάσσιο περιβάλλον στον Αμβρακικό Κόλπο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

      

Πηγή Πηγή