«Μπαράζ» προσλήψεων στις ΕΔ: Συνολικά «τρέχουν» 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ-Πότε λήγουν οι αιτήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.4.22

«Μπαράζ» προσλήψεων στις ΕΔ: Συνολικά «τρέχουν» 1.639 προσλήψεις ΕΠΟΠ-Πότε λήγουν οι αιτήσεις


 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για 1.639 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω τεσσάρων (4) προκηρύξεων που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.


Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία έως την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 και ώρα 23:59 για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.


Οι 1.639 προσλήψεις αφορούν τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα:


 Για την πλήρωση 1030 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς, δείτε την προκήρυξη εδώ.

 Για την πλήρωση 308 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό, δείτε την προκήρυξη εδώ.

 Για την πλήρωση 281 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, δείτε την προκήρυξη εδώ.

 Για την πλήρωση 20 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, δείτε την προκήρυξη εδώ.

Οι υποψήφιοι θα επιλέγουν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.


Α. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:


(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.


(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1ης-1-1995 έως 31-12-2003). Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1ης-1-1992 έως 31-12-2003).


(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60 μ. οι άνδρες και 1,55 μ. οι γυναίκες.



 

(4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται κατά ειδικότητα στο Παράρτημα «Α».


(5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.


(6) Να έχουν όσοι ήδη υπηρετούν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.


Β. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να μην έχουν τα παρακάτω κωλύματα:


(1) Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.


(2) Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω παραγράφου της παρούσας, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.


(3) Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.


(4) Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή