Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας: Επιλέχθηκε η εταιρεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.22

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας: Επιλέχθηκε η εταιρεία


 To Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση, ότι η αξιολόγηση των προσφορών για την Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί.

Οι 3 εταιρείες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν:

  • KIARA NAFTIKI ETAIRIA με προσφορά €16.500.000
  • SCANDRO HOLDING LTD, με προσφορά €15.594.000,
  • N.Y. BUSINESS TIES LTD με προσφορά €14.100.000

Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση (18/4), ο επιτυχών προσφοροδότης ενημερώθηκε σχετικά και όπως προνοούν οι όροι της προσφοράς έχει κληθεί να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα για υπογραφή των συμβολαίων, κάτι το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Με την υπογραφή των συμβολαίων το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προγραμματίζει την προσεχή βδομάδα δημοσιογραφική διάσκεψη για να παρουσιάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το πλοίο, τα δρομολόγια και το ύψος των κομίστρων.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση της σύνδεσης από το Κράτος ανέρχεται στα €5,5 εκατ. ετησίως για 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, ή 66 δρομολόγια σε βάθος τριετίας, όση δηλαδή είναι και η διάρκεια της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 χρόνια, ανάλογα με την αύξηση των επιβατών.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος θα μπορεί να ξεκινά την εκτέλεση των δρομολογίων μεταξύ Απριλίου-Μαΐου μέχρι Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που είναι η περίοδος όπου αναμένεται μεγαλύτερη ζήτηση από τους επιβάτες.


Πηγή