Κορονοϊός: Τι αλλάζει μετά το Πάσχα με τη χαλάρωση των μέτρων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.4.22

Κορονοϊός: Τι αλλάζει μετά το Πάσχα με τη χαλάρωση των μέτρων


 Διαβάστε τι θα γίνει με τις μάσκες και τα πρόστιμα

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό από το Πάσχα και μετά. Από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, θα υπάρχει μια περαιτέρω αποκλιμάκωση η οποία αναπόφευκτα θα συμπεριλάβει και τους ανεμβολίαστους.


Τα τελευταία 24ωρα μπαίνουν οι οριστικές πινελιές στο σχέδιο άρσης των μέτρων και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις.


Η αποκλιμάκωση των περιορισμών, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει κατάργηση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στους εξωτερικούς χώρους και κατάργηση στα υποχρεωτικά τεστ, ενδεχομένως και στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες θα έχουν «ελευθέρας» σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανοιχτούς χώρους, όπως είναι τα θερινά σινεμά και τα θέατρα, οι συναυλίες και οι ανοικτοί χώροι των εστιατορίων χωρίς την επίδειξη του πιστοποιητικών εμβολιασμού, πιστοποιητικών νόσησης ή αρνητικού τεστ.


Ενδεχομένως όσο καλοκαιριάζει το περιοριστικό αυτό μέτρο να πάψει να ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο.


Επίσης, αυτό που αναμένεται να περιλαμβάνεται στο πακέτο χαλάρωσης των μέτρων, θα είναι η σταδιακή μείωση με στόχο την τελική κατάργηση των υποχρεωτικών τεστ (PCR, rapid, self test) σε εργασιακούς χώρους και των self test στα σχολεία.


Δεν βγάζουμε τις μάσκες

Η κατάργηση της μάσκας είναι το μέτρο που δεν θα μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα ακόμα και το καλοκαίρι. Εξάλλου, η χρήση της έχει να κάνει μόνο με τους εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός.


Εμβολιασμοί με 3η δόση στα παιδιά και 4η στον γενικό πληθυσμό

Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας και για ακόμα έναν λόγο. Τόσο το ECDC όσο και ο EMA θα αποφασίσουν πως θα εξελιχθούν τα εμβολιαστικά προγράμματα. Με βάση αυτές τις συστάσεις θα αποφασίσει η κάθε χώρα τόσο για την 4η δόση στον γενικό πληθυσμό, όσο και για την 3η δόση στα παιδιά.


Ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, ειδικά για την 3η δόση στα παιδιά τα οποία προς στιγμήν θεωρείται ότι καλύπτονται από τις 2 δόσεις του εμβολίου.


Τέλος στα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Παράλληλα, σε 4 ημέρες, δηλαδή από την Παρασκευή 15 Απριλίου με νόμο θα πάψει να βεβαιώνεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και το μέτρο αυτό θα επανεξεταστεί από τον Σεπτέμβριο.


Επίσης, ισχύει ότι συζητείται το ενδεχόμενο διαγραφής του προστίμου για όσους πάνε τώρα να εμβολιαστούν.

Πηγή