Έρχεται κατάργηση σε κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των Λιμενικών ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.4.22

Έρχεται κατάργηση σε κεκτημένα και στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα των Λιμενικών ;


 «Εξαιρεί τους Λιμενικούς από βασικές διατάξεις του ν. 1264. Αυτό το ρεσιτάλ αυταρχισμού δεν πρέπει να περάσει! Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου!»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με μία βαθιά αντιδραστική νομοθετική ρύθμιση σε υπό κατάθεση σχέδιο νόμου, καταργεί στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος», τονίζει ανακοίνωση του Τμήματος της ΚE του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και προσθέτει:


«Επιβάλλει με το νόμο ποια θα είναι η Ομοσπονδία που θα εκπροσωπεί τους λιμενικούς. Ακόμα χειρότερα, επιβάλλει και ποιες θα είναι οι 18 (!) πρωτοβάθμιες ενώσεις των Λιμενικών σε όλη την Ελλάδα, απαγορεύοντας ουσιαστικά την ύπαρξη οποιασδήποτε άλλης.


»Εισάγει νέα παράγραφο στο άρθρο 30 του συνδικαλιστικού νόμου 1264, η οποία ουσιαστικά καταργεί το θεμελιώδες συνδικαλιστικό δικαίωμα, που είναι η ελευθερία του κάθε εργαζόμενου να επιλέγει σε ποιο σωματείο θα οργανωθεί. Καταργεί επίσης το δικαίωμα 21 εργαζομένων να συγκροτούν Πρωτοβάθμιο σωματείο, το δικαίωμα δύο Σωματείων να συγκροτούν Ομοσπονδία. Ουσιαστικά δηλαδή, εξαιρεί τους Λιμενικούς από βασικές διατάξεις του ν. 1264. Αυτό το ρεσιτάλ αυταρχισμού δεν πρέπει να περάσει! Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση νομοσχεδίου!»


Η ανακοίνωση του Τμήματος της ΚE του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας τονίζεις επίσης: «Κανένας να μην αποδεχτεί και να μη στηρίξει αυτά τα αίσχη. Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική πρώτα απ’ όλα για τα δικαιώματα των ίδιων των λιμενικών και πρέπει να την αντιπαλέψουν οργανωμένα, μαζικά και σθεναρά μέσα από τις Ενώσεις τους. Να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διαλύσει τα νόμιμα συγκροτημένα σωματεία τους με μια ωμή και αυταρχική παρέμβαση σε βάρος στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους».


«Για τους λιμενικούς θα πρέπει να ισχύουν αναλογικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δυνατότητες που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Οι λιμενικοί έχουν κάθε δικαίωμα να μπορούν ελεύθερα να συγκροτούν πρωτοβάθμιες ενώσεις, στη βάση της θέλησης ενός ικανού αριθμού προσώπων, με τη συμπλήρωση 21 υπογραφών για την ίδρυση πρωτοβάθμιας ένωσης, όπως και στην περίπτωση οποιουδήποτε άλλου σωματείου. Αντίστοιχα, να μπορούν να διαμορφώνουν δευτεροβάθμια όργανα κατ’ αναλογία όσων ισχύουν στις περιπτώσεις των εργαζομένων, δηλαδή ένας αριθμός πρωτοβάθμιων ενώσεων – δύο τον αριθμό – να μπορεί να συγκροτεί Ομοσπονδία.


»Είναι οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν αν θα συγκροτήσουν μία ή περισσότερες Ομοσπονδίες. Είναι επίσης οι πρωτοβάθμιες ενώσεις που αποφασίζουν σε ποια Ομοσπονδία, από τις μία ή περισσότερες που συγκροτούνται, θα συμμετάσχουν. Αυτά καθορίζει ο νόμος 1264/1982 που είναι ο βασικός νόμος – κορμός για τη συνδικαλιστική δράση. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί καμία νομοθετική ρύθμιση να καταστρατηγήσει και να ακυρώσει την επιλογή Ενώσεων που ίδρυσαν και επέλεξαν τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, όπως επίσης και την ίδια την ΠΟΛ», προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει επισημαίνοντας τα εξής:


«Η κυβέρνηση καταστρατηγεί ακόμα και τα υπάρχοντα συνδικαλιστικά δικαιώματα των λιμενικών. Κανένας νόμος ή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει τη βούληση των πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συγκροτούν την ΠΟΛ, η οποία από την ίδρυσή της λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 1264/82.


»Οι λιμενικοί να καταδικάσουν την ποδηγέτηση των Ενώσεών τους!


»Να μην προχωρήσουν και να μην υλοποιηθούν αυτές οι πρωτοφανείς αντιδραστικές ρυθμίσεις!


»Τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου!».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.