Διάσωση κινδυνεύοντος ατόμου από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ/Χ ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.22

Διάσωση κινδυνεύοντος ατόμου από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ/Χ ΚΑΡΠΑΘΟΥ


 Μεσημβρινές ώρες της 18/04/2022 το Λιμεναρχείο Καρπάθου ενημερώθηκε τηλεφωνικά  για ύπαρξη 19χρονου ημεδαπού στη θάλασσα, κατόπιν πτώσης από βράχο πλησίον της παραλίας «Αχάτα» Καρπάθου. 

Το εν λόγω πρόσωπο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή για παράκτια αλιεία μαζί με δύο ακόμη άτομα που ειδοποίησαν για βοήθεια. 

Άμεσα εφαρμόστηκε το Τοπικό Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τις οδηγίες του Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν το ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ-515) και ένα χερσαίο όχημα του Λιμεναρχείου Καρπάθου, καθώς και το αλιευτικό «ΜΑΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ» Σ.Κ.119, που απέπλευσε από το λιμένα Πηγαδίων.

Σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από βραχώδη παράκτια περιοχή, το ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε το κινδυνεύον άτομο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα που επικρατούσαν στο σημείο.

Άμεσα έγινε περισυλλογή του ατόμου, το οποίο παρουσίαζε εμφανή σημάδια εξάντλησης και υποθερμίας και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τον κατάπλου του ναυαγοσωστικού σκάφους στα Πηγάδια και την μεταφορά του ατόμου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.