Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.22

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Επιστολή-διαμαρτυρία  της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας


Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες  στο λιμάνι του Πειραιά με κλιμάκωση σήμερα προκαλεί νέες εντάσεις αλλά και επιπλοκές στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο. Αιτία είναι η υπογραφή νέας 3τούς ΣΣΕ.


Η Διεθνής Ναυτική Ένωση έστειλε αργά χθες τα ο βράδυ επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη με την οποία του ζητά να αναλάβει πρωτοβουλίες «εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».


Αναλυτικά


«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Αναφερόμαστε στην σημερινή στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς, καθώς και στην αυριανή (ΥΣ σημερινή)  απεργιακή κινητοποίηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός πως η αρχικώς εξαγγελθείσα για την Μεγάλη Τετάρτη εκρίθη ήδη παράνομη και καταχρηστική.


Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη – απόρροια ενός ανεύθυνου συντεχνιακού ακτιβισμού, η οποία καταλήγει να απαξιώνει τον πρώτο τη τάξει εμπορικό λιμένα της Χώρας μας και να προκαλεί μία χαοτική κατάσταση στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα και την εγχώρια αγορά, πολλώ μάλλον μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδος και ενώ η Ελληνική Οικονομία ήδη χειμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης.


Εν κατακλείδι, θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας -βάσει των όσων ο Νόμος ορίζει περί του Προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας- να εγγυηθεί επιτέλους την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Εμπορικού Λιμένος Πειραιώς και ζητούμε από την πλευρά του Υ.ΝΑ.Ν.Π. την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου».

Πηγή