«Ψάχνονται» για ένταση οι Τούρκοι: Απογευματινές υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.4.22

«Ψάχνονται» για ένταση οι Τούρκοι: Απογευματινές υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά


 Επικίνδυνες παραβιάσεις και υπερπτήσεις από τουρκικά αεροσκάφη – Απογειώθηκαν άμεσα ελληνικά μαχητικά. 

Την ώρα που η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά την επιχειρησιακή της ετοιμότητα, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να εκπαιδεύονται μέρα και νύχτα σε όλη την Επικράτεια, οι Τούρκοι συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στο Αιγαίο.

Με καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και δημιουργούν συνθήκες έντασης πάνω από το Αρχιπέλαγος. Η Ελλάδα απαντά με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα, με τους Έλληνες πιλότους να προκαλούν εφιάλτες στους Τούρκους.

Το απόγευμα της Παρασκευής (8/4), ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 18.24 πάνω από τις νήσους Οινούσσες και Παναγιά, με τα ελληνικά «φτερά» να απογειώνονται και να τους πέρνουν στο κυνήγι.

Συνολικά σήμερα, οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 29 παραβιάσεις του FIR Αθηνών, με τις 21 να γίνονται από UAV και οι 8 από μαχητικά, ενώ σημειώθηκαν και δύο εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.