Τι λένε αρμόδιες πηγές για το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.4.22

Τι λένε αρμόδιες πηγές για το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο


 Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι το πλοίο μεταβιβάστηκε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπόκειται σε κυρώσεις – Τις επόμενες ημέρες η απόφαση των ελληνικών αρχών

Τις επόμενες ημέρες θα κριθεί η εξέλιξη του δεξαμενοπλοίου Pegas, με ρωσική σημαία, που δεσμεύτηκε στην Κάρυστο από τις Λιμενικές Αρχές, με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες,


Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι Ρώσοι επικαλούνται έγγραφα που όπως υποστηρίζουν, δείχνουν ότι το πλοίο είχε μεταβιβαστεί πριν την 24η Φεβρουαρίου οπότε και ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία σε επίσης ρωσική εταιρεία, που ωστόσο δεν υπόκειται σε περιορισμούς και κυρώσεις, με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από ΝΑΤΟ και ΕΕ.


Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τα έγγραφα και αναμένεται να αποφανθούν εντός των επόμενων ημερών. Αν οι αντιρρήσεις κριθούν βάσιμες, τότε το δεξαμενόπλοιο θα αποδεσμευτεί.


«Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές»


«Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ για τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegas στην περιοχή της Εύβοιας με 19 ναυτικούς στο πλοίο» αναφέρε λίγο νωρίτερα με ανάρτησή της στο twitter η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, προσθέτοντας: «Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα».


Νωρίτερα, όπως ανέφερε το protothema.gr, το δεξαμενόπλοιο Pegas, με ρωσική σημαία, μήκους 250 μέτρων δεσμεύτηκε  με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Η Αρχή εξέδωσε την απόφαση με βάση τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων και αφορά μόνο το πλοίο και όχι το φορτίου.




Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο. Όμως στο Κάβο Ντόρο, επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και βρήκε ασφαλές αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Η είδηση έχει πάρει δημοσιότητα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή