Θεσσαλονίκη: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.4.22

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας


 Την Τετάρτη 30/3/22 αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Λεωνίδα Στολτίδη, Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ συναντήθηκε με μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης της covid-19.


Οι εκπρόσωποι των λιμενικών εξέθεσαν μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι τους στην περιοχή. Στάθηκαν στην αναβάθμιση των τμημάτων  Ν. Μουδανιων και Σκαλας Κατερίνης καθώς και τις ελλείψεις σε υλικά, μέσα και προσωπικό.


Τονίστηκαν  από πλευράς συνδικαλιστών των λιμενικών τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το νέο ΠΔ για τις μεταθέσεις σε συνάρτηση με το ΠΔ Οργανικών του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως και οι πληροφορίες για την πρόθεση της Κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για το συνδικαλισμό στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  Σημείωσαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση,  για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τέλος θύμισαν ότι 8 από τα 19 μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ που εκπροσωπούν και Πρωτοβάθμιες Ενώσεις έχουν ήδη αποστείλει επιστολή προς όλα τα Κόμματα της Βουλής.


Ο Λεωνίδας Στολτίδης, από πλευράς ΚΚΕ, αναφέρθηκε στην καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και στην απαράδεκτη εμπλοκή της χώρας στην αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας που βάζει σε κινδύνους το λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ενημέρωσε για τα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ ενάντια στην ακρίβεια που πλήττει όλες τις λαϊκές οικογένειες και εκείνες των λιμενικών.


Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τονίστηκε ότι ο αυταρχικός κατήφορος των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων που με σειρά νόμων, τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια, προσπαθούν να περιορίσουν τα δικαιώματα του λαού στη διαδήλωση, την απεργία και το συνδικαλισμό. Οι αυταρχικές αυτές ρυθμίσεις έρχονται να συμπληρώσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές ακριβώς γιατί οι Κυβερνήσεις κι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να φρενάρουν τις αυτονόητες λαϊκές αντιδράσεις. Θέλουν να επιβάλλουν “σιγή νεκροταφείου”. Ενισχύουν τον κατασταλτικό ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ αυτών και του Λιμενικού. Γι’ αυτό προσπαθούν κι εντός του Σώματος να περιορίσουν κάθε φωνή που είχε ως τώρα έστω και το τυπικό δικαίωμα να διεκδικεί συλλογικά τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υπηρεσίας.


ΚΚΕ: Στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Λιμενικών

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Λιμενικών εντός κι εκτός Βουλής. Κάλεσε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για περιορισμό στα δικαιώματα συνδικαλισμού των λιμενικών! Η όποια πιθανή τέτοια εξέλιξη είναι αρνητική πρώτα απ’ όλα για τα δικαιώματα των ίδιων των λιμενικών. Τους κάλεσε να την αντιπαλέψουν οργανωμένα, μαζικά και σθεναρά μέσα από τις Ενώσεις τους. “Για τους λιμενικούς θα πρέπει να ισχύουν αναλογικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δυνατότητες που ισχύουν για όλους τους πολίτες”, τόνισε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Πηγή