Εκλογές ΠΟΕΠΛΣ -Ποιοι εκλέγονται, ποιοι μένουν εκτός - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.5.22

Εκλογές ΠΟΕΠΛΣ -Ποιοι εκλέγονται, ποιοι μένουν εκτός




 Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο το εκλογικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ .

 

Για ακόμη μία φορά το συνέδριο χαρακτηρίστηκε από τη σύγκρουση των δύο παρατάξεων της Ένωσης Αττικής με πρωταγωνιστές τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ κ.Τσιάνο ο οποίος κατήλθε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αττικής κ.Κουζή ενώ από το άλλο ψηφοδέλτιο ξεχώρισε ο κ.Τσατσουλής αν και ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου κατήλθαν οι κΤσιάπλιας και Κωστάκης .

 

Το αποτέλεσμα για το 19μελές ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ είναι 12 υπέρ του ψηφοδελτίου του κ.Τσιάνου και 7 υπέρ του κ.Τσατσουλή .

 

Βασικό θέμα συζήτησης και αντεγκλήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτέλεσε το γεγονός πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας οι εκλογές στο δευτεροβάθμιο όργανο έγιναν 5 μήνες πριν τη λήξη της θητείας και πριν πραγματοποιηθούν μάλιστα οι εκλογές στη μεγαλύτερη ένωση της ΠΟΕΠΛΣ την ΕΠΛΣ Αττικής και Νήσων η οποία διεξάγει την εκλογική της διαδικασία στις 26-27 Μαΐου. Ισχυρίζονται κάποιοι μάλιστα πως εφόσον η ΕΠΛΣ Αττικής και Πειραιά αντιπροσωπεύει το 30% των εκλεκτόρων το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΠΟΕΠΛΣ θα ήταν διαφορετικό αν συμμετείχαν οι αντιπρόσωποι που θα προκύψουν μετά τις εκλογές της ΕΠΛΣΑΠ.

 

Από τη παράταξη του κ.Τσιάνου εκλέγονται οι :

Τσιάνος ,Κουζής ,Στρατής ,Διακουμής ΕΠΛΣΑΠ

Δροσόπουλος- ΕΠΛΣΒΔΕ

Καμβύσης- ΕΠΛΣΝΠ

Γαλάνης- ΕΠΛΣ Κορινθίας Αργολίδος

Σφακιανάκης ΕΠΛΣ ΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ

Κατσικανδαράκης ΕΠΛΣ Δ.ΚΡΗΤΗΣ

Ζυγούρης -ΕΠΛΣ Κυκλαδων

Τσαλίκης -ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου

Γαρουφαλιάς -ΕΠΛΣ Λέσβου -Μυτιλήνης

 

Αίσθηση έκανε το γεγονός πως μετά από πολλά έτη δεν εξελέγη ο εκπρόσωπος των Δωδεκανήσων ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Κεντρικής Ελλάδος αφού η νέα Ένωση ΕΠΛΣ Θεσσαλίας εμφανίστηκε ως η μικρότερη ένωση της ΠΟΕΠΛΣ και ήταν αναμενόμενη η μη εκλογή του Προέδρου της κ.Ραγάζου Φ.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος αλλά και η ΕΠΛΣ Φθιώτιδας που ανήκουν στη ΠΟΛ έχουν ως μέλη τους το μεγαλύτερο ποσοστό των υπηρετούντων στη περιοχή και για το λόγο αυτό το νεοσύστατο σωματείο της ΠΟΕΠΛΣ δεν έχει τη δυναμική που αναμένονταν .

Επίσης και ή Εύβοια δεν  κατάφερε να εκπροσωπηθεί στην Ομοσπονδία καθώς ο νέος Πρόεδρος ,κ.Καρβελάς δεν μπόρεσε να εκλεγεί.

Αναφορικά με τον κ.Βορριά της ΕΠΛΣΑΠ θα αναφερθεί πως για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

 

Από την παράταξη των Τσατσουλή -Τσιάπλια -Κωστάκη εκτός από τους ανωτέρω εκλέγονται οι Σκευοφύλακας ΕΠΛΣ Κυκλαδων, Λάσκαρης ΕΠΛΣ Κ.Μακεδονίας ,Σιδερίδης ΕΠΛΣ ΑΝ.Μακεδονίας ,Γιαννακάκης ΕΠΣΛ Δ.Κρήτης .

Από το προηγούμενο ΔΣ δεν εξελέγησαν οι Λαζινός και Κορίζης

 

Εντός 10 ημερών θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ .

Συγχαίρουμε όσους εξελέγησαν και ευχόμαστε στα 19 μέλη καλή δύναμη .