Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Από το Περιστέρι στο Παίδων σε 11 λεπτά για την διάσωση βρέφους (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.8.22

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Από το Περιστέρι στο Παίδων σε 11 λεπτά για την διάσωση βρέφους (video)


 Η αγωνιώδης επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην έγκαιρη κινητοποίησή της.


Η Ελληνική Αστυνομία δέχθηκε πριν μερικές ημέρες κλήση για την μεταφορά ενός βρέφους 22 ημερών μαζί με την μητέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση άπνοιας.


Την αποστολή ανέλαβε η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όπου πραγματοποίησε την διακομιδή από τον Δήμο Περιστερίου μέχρι το νοσοκομείο Παίδων σε μόλις 11 λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έλαβαν νυχτερινή κλήση για ένα βρέφος που έχει πνιγεί και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν έφτασαν όμως στην οικία της οικογένειας, ανέλαβαν πρωτοβουλία και αποφάσισαν να μεταφέρουν το αναίσθητο βρέφος οι ίδιοι, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε λεπτό που πέρναγε ήταν πολύτιμο για το βρέφος.


Η διάσχιση της Αθήνας δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά με συνέπεια, ταχύτητα και επαγγελματισμό, η Ομάδα Δίας παρέδωσε στους γιατρούς το μωρό και την μητέρα του, λαμβάνοντας άμεσα τις πρώτες βοήθειες.


Κατά την διάρκεια της αναμονής, η αγωνία και το άγχος για την εξέλιξη της υγείας του βρέφους είχε χτυπήσει κόκκινο. Τα καλά νέα όμως δεν άργησαν να έρθουν και με την βοήθεια των γιατρών το μωρό κατάφερε να επανέλθει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.


Εν τέλει η άμεση επέμβαση των γιατρών και η ταχεία μετάβαση του βρέφους στο νοσοκομείο από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ήταν καθοριστική καθώς σώθηκε η ζωή του μικρού συμπολίτη μας.