Δίχως τέλος η ακρίβεια: Νέες αυξήσεις έως 20% σε 600 προϊόντα από Σεπτέμβριο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.8.22

Δίχως τέλος η ακρίβεια: Νέες αυξήσεις έως 20% σε 600 προϊόντα από Σεπτέμβριο

 


Στα επίπεδα του 12% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Αύριο Δευτέρα (8/8) ανακοινώνεται από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός Ιουλίου ο οποίος εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα του 12%.


Τα στοιχεία της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τον Ιούλιο έδειξαν συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, με αποτέλεσμα στο οικονομικό επιτελείο να αναμένουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για τον εθνικό δείκτη που θα κάνει η ΕΛΣΤΑΤ για τον ίδιο μήνα προσβλέποντας ότι θα υπάρξει μια πρώτη βαθιά ανάσα.


Ωστόσο κρατούν μικρό καλάθι καθώς στην Ελλάδα ο τιμάριθμος τρέχει με υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε οπότε το κοντέρ θα γράψει πολύ πιο πάνω.


Τη σκυτάλη θα πάρουν οι αυξήσεις του Σεπτεμβρίου που θα φουσκώσουν τις τιμές σε κρουασάν, τσουρέκια, μαρμελάδες, κέικ σε ποσοστό έως και 20%, στα κρασιά έως 14%, στα τυριά έως 12%, στα αλκοολούχα ποτά έως 10%, στα σαπούνια, στο αλουμινόχαρτο, στα υγρά πιάτων και στα αποσμητικά έως 9%, στα ζυμαρικά, στα καθαριστικά, στα μαλακτικά ρούχων, στους χυμούς και στις οδοντόκρεμες έως 8%, στις ριζογκοφρέτες 7%, στο ρύζι στο τσάι και στο βούτυρο 5%.

Πηγή