Σεισμός "των 5 ρίχτερ" στην ΕΠΛΣΑΠΝ : Παρέμβαση μελών για το ΠΔ Μεταθέσεων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.8.22

Σεισμός "των 5 ρίχτερ" στην ΕΠΛΣΑΠΝ : Παρέμβαση μελών για το ΠΔ Μεταθέσεων


 Παραθέτουμε  δήλωση μελών του Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ.Α.ΠΠαρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα με απορία και μεγάλη αγανάκτηση τις ανακοινώσεις του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τα συμβούλια μεταθέσεων, τα οποία βέβαια έχουν να πραγματοποιηθούν εδώ και δύο χρόνια με το νέο Π.Δ 11/2021. Από την πρώτη στιγμή και με κάθε ευκαιρία ενημερώναμε και διαμαρτυρόμασταν για την μη λειτουργικότητα του, και την ενίσχυση της αβεβαιότητας , ανασφάλειας και φόβου που θα προκαλούσε στους συναδέλφους μας . Όπως είναι σε όλους γνωστό φέραμε πρόταση στο Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π. για προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Π.Δ. όπου δυστυχώς μειοψηφήσαμε.


Το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. όχι μόνο το χειροκροτούσε και πανηγύριζε, αλλά ομολογούσε και διαφήμιζε πως είναι ‘’ το πιο δίκαιο και αξιοκρατικό Π.Δ. Μεταθέσεων’’. Το ίδιο βέβαια έκανε με το ΠΔ κατανομής και με το ίδιο βέβαια πανηγυρικό κλίμα εκδόθηκε και η ανακοίνωση πριν αλλά και μετά το Ν. 4926/2022 ότι πέτυχε μια ακόμα θετική διάταξη και αναγκαία… 


Τώρα ξαφνικά ανακάλυψε το φιάσκο και μας είπε ότι :


Τα συμβούλια εκκίνησαν την 31 η  Ιανουαρίου 2022 και τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών τους με την ΑΠ: 1000.0/37740/2022//27-5-22 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίστηκαν το συνολικό ποσό, το ποσοστό και ο τρόπος κατανομής των πιστώσεων ανά κατηγορία. Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση το συνολικό διαθέσιμο ποσό για τις τακτικές μεταθέσεις 2022, ήταν 300.000 ευρώ και ο συνολικός εκτιμώμενος αριθμός μεταθέσεων 200.


Συνεπώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι τα συμβούλια μεταθέσεων περιορίζονταν ιδιαιτέρως, με αποτέλεσμα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με 6 και 7 χρόνια σε υπηρεσίες 1ης και 2ης κατηγορίας υπηρεσιών να μην μετατίθενται λόγω έλλειψης πιστώσεων. 


Δεν το ξέρανε όταν πανηγύριζαν και έλεγαν για δικαιοσύνη και αξιοκρατία; 


Διαρκώς τους επισημαίναμε ότι θα εγκλωβιστούν συνάδελφοι με αυτό το καθεστώς μεταθέσεων, ειδικότερα στις συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά εισπράτταμε εκκωφαντική σιωπή. Σε ένα σαθρό σύστημα τα ημίμετρα δεν θα λειτουργήσουν όπως επίσης και σε κάτι που χειροκροτούσαν, τώρα ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους με το να ζητούν να παρανομήσουν.


Συνομολογούν τόσο τον αποπροσανατολισμό τους, όσο και την αποτυχία τους να χειριστούν την διαδικασία των μεταθέσεων, αφού μας είπαν ότι :


Πριν την επανέναρξη των συμβουλίων ζητήσαμε από τον Κλάδο Διοίκησης να μας χορηγηθούν:  


-Ο πίνακας που να περιλαμβάνει τη στελέχωση και την προβλεπόμενη σύνθεση ανά Υπηρεσία καθώς και των πλωτών μέσων υπαγωγής τους. 


-Ο αριθμός των στελεχών έως τον βαθμό του Αντιπλοιάρχου, που έχει 8 έτη και άνω στην ίδια Υπηρεσία.


-Ο αριθμός των πλωτών, που έχουν μονή σύνθεση πληρώματος.


-Ο αριθμός των στελεχών πτυχιούχων ΔΜΓ και ΔΠΓ, που υπηρετούν εκτός πλωτών.


Τίποτα δεν μας χορηγήθηκε και καμία απάντηση δεν λάβαμε για τα παραπάνω.


Γιατί λοιπόν ενώ λέτε ότι ζητήσατε τα παραπάνω και παραδέχεσθε ότι δεν σας χορηγηθήκαν, δεν αποχωρήσατε ; Γιατί δεν το καταγγείλατε τότε ;


Επιπλέον όλες οι ανακοινώσεις τους ουδόλως μέχρι σήμερα δεν έδειχναν δυσαρέσκεια σε καμία νομοθετική διάταξη και μάλιστα έπειτα από κάθε συνάντηση με πολιτική και φυσική ηγεσία παρουσιαζόταν ως επιτυχία! 


Ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί και τι μας είπαν :


με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημερώνουμε τους συνάδελφους μας και απευθύνουμε δημόσια πλέον τα ερωτήματα, τα οποία έχουμε εδώ και καιρό θέσει στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία, για το θεσμικό πλαίσιο μεταθέσεων, το οποίο θέσπισαν με την υπογραφή τους και κυρίως για την αδυναμία, που επέδειξαν στην εφαρμογή του. 


Καλώς ερμήνευσαν την ανοχή σας ως συνένοχη και αδυναμία διότι αρκεί όποιος διάβαζε τις ανακοινώσεις του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ θα είχε την εντύπωση με την γλαφυρή τους περιγραφή που θα ταίριαζε σε ένα σχεδόν ειδυλλιακό εργασιακό περιβάλλον ότι έχουν αναχαιτιστεί ή εξαλειφθεί όλα τα προβλήματα από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ .


Ας μην ξεχνάμε την φράση του Πρόεδρου που διέλυσε την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. :


Δεν κοιτάμε πίσω παρά μόνο για να δούμε πόσο ψηλά έχουμε φτάσει.


Τα συμπεράσματα δικά σας, άσχετοι ή ανίκανοι, σε κάθε περίπτωση επικίνδυνοι.


Αντιθέτως εμείς πιστεύουμε ότι έχουν ‘’ μικρύνει’’ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τον συνδικαλισμό στα βλέμματα των συναδέλφων μας και δυστυχώς τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συντριβή.


Αλλάξτε ρότα …όσο ακόμα υπάρχει καράβι !!!


ΤΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ. της Ε.Π.Λ.Σ.Α.Π.


ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ.Φ - ΛΑΖΙΝΟΣ.Α - ΣΤΑΓΩΝΗΣ.Σ - ΣΤΑΥΡΑΚΑΡΑΣ.Α - ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ .Α

Πηγή