Πλακιωτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.8.22

Πλακιωτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας


 Για την κίνηση στα πλοία, τις άγονες γραμμές και το μεταναστευτικό μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.


«Η κίνηση στα πλοία είναι αρκετά καλή, έχουμε προσεγγίσει κατά 85-90% την κίνηση του 2019 με αυξητικές τάσεις. Τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν το μέτρο», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.


Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αυξήσει το κονδύλι των άγονων γραμμών κατά 136 εκατ. ευρώ και 24 νέα γραμμές».


Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ακόμη ότι θα χρηματοδοτηθούν μικρά λιμάνια με 175 εκατ. ευρώ για σημαντικά λιμενικά έργα.«Για πρώτη φορά χρηματοδοτούμε μικρές άγονες γραμμές».

Όσον αφορά στα αυξημένα εισιτήρια είπε ότι συνδέονται με την υπερβολική αύξηση της τιμής των καυσίμων.


Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και είπε: «παρατηρούμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή επιτρέπει και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται απελπισμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κι έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».


Τέλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και σύνορα της ΕΕ».

Πηγή