Οι μεταθέσεις των αντιπροσωπευτικότερων ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.8.22

Οι μεταθέσεις των αντιπροσωπευτικότερων ;


 «Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»....


Οι αντιπροσωπευτικότεροι συνδικαλιστές δεν υπογράφουν τα πρακτικά των μεταθέσεων.
Θα πει βέβαια κάποιος τι έγινε και ενώ μπήκαν ως εκπρόσωποι των στελεχών στα συμβούλια  και αφού ολοκλήρωσαν τη διαδικασία των 200 περίπου μεταθέσεων , λίγες μέρες μετά με μια απρόβλεπτη και άνευ λογικής ανακοίνωση ψάχνουν να βρουν ποιος είναι αυτός που φταίει και για ακόμη μία φορά επικράτησε μπάχαλο;

 

Βέβαια όταν με τη ψήφο τους έχουν μεταθέσει 7 δικούς τους συνδικαλιστές και δεν τους γίνεται το χατίρι να τις κόψουν κατά τη διαδικασία των προσφυγών κάτι έπρεπε να σκεφτούν και αυτοί μπας και το σώσουν.


Φυσικά δεν φταίμε εμείς (λένε)..φταίνε οι άλλοι..φταίει ο Χατζηπετρής ..


Ο "Χατζηπετρής" που λέει και το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη περίπτωσή μας είναι η νυν ΚΕΦΑΛΗ του σώματος.

 

·          Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή θα αναφερθεί πως αρχικά πανηγύριζαν για το νέο καθεστώς των μεταθέσεων όπως αυτό νομοθετήθηκε το 2020 καθώς αυτοί όπως μας έλεγαν εισηγήθηκαν τις αλλαγές στο νέο Υπουργό.

·         Στη συνέχεια εκθείασαν το νέο π.δ. Μεταθέσεων καθώς ,όπως λέγανε τότε  είναι το"τέλειο " το καλύτερο όλων.

·         Και δώστου οι φωτογραφίες με τον Υπουργό σε πανηγυρικό ύφος αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού μεγαλείου!!

·         Και αν το 2020 ήταν έτος αναπροσαρμογής μιας και δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις (χωρίς κάποια ουσιαστική δικαιολογία) το 2021 ...μας έφταιγε η νέα οργανική σύνθεση..εξάλλου το 2022 σύντομα θα έρχονταν. Κάπως έτσι πέρασαν 3 χρόνια χωρίς μεταθέσεις!!

·         Και αφού μπήκαν με όρεξη αρχές του 2022 να τηρηθεί απαρέγκλιτα το νέο ΠΔ Μεταθέσεων με 2.000 μεταθέσεις...ξαφνικά οι εργασίες σταμάτησαν χωρίς καμία επίσημη  ενημέρωση.
Φήμες έλεγαν πως ενώ αρχικά υπήρχαν τα απαιτούμενα κονδύλια μόλις κυκλοφόρησαν  τα πρώτα 200-300 ονόματα...διαπιστώθηκε πως χρήματα δεν υπάρχουν.
Άρα έπρεπε να νομοθετηθεί εκ νέου μια διάταξη που θα έδινε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μεταθέσεις με "low budget cost" .

·         Και εννοείται πως οι αντιπροσωπευτικότεροι όλων στα έδρανα της Βουλής τον Απρίλιο του 2022  στήριξαν τη νέα  διάταξη των μεταθέσεων που θα έδινε μετά από 3 χρόνια λύση στο μεγάλο πρόβλημα αφού προέβλεπε πως ο Υπουργός μπορούσε να κάνει όποτε και όπως ήθελε μεταθέσεις.

Διαπιστώνεται τελικά πως για μια φορά ακόμη η ΄΄ταμπακιέρα΄΄ των μεταθέσεων δεν είναι τίποτα άλλο από την προσωπική βόλεψη των μεγαλοσυνδικαλιστών που όταν χάνουν τα χρόνια δεδομένα της εκδούλευσης αρχίζουν τους λεονταρισμούς και ξυπνούν μετά από 3 χρόνια απραξίας λες και τους έκαναν ηλεκτροσόκ!!!

 

Αυτό όμως που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως για πρώτη φορά η διοίκηση τα τελευταία χρόνια εφάρμοσε το π.δ. Μεταθέσεων κατά γράμμα και χωρίς παρεκκλίσεις και παραδοχές αυτό όμως δεν άρεσε στους αντιπροσωπευτικότερους καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν τα γνωστά τους παιχνίδια .

Τώρα ζητούν να μην πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις και δεν πειράζει που κάποιοι ναυαγοί ξεχασμένοι στα νησιά αναμένουν το χαρτί της μετάθεσής τους . 

 

to be continued………….