Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών-Π.Ο.Λ. στη Κρήτη . - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.8.22

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών-Π.Ο.Λ. στη Κρήτη .


 Το διήμερο 26-27 Ιουλίου κλιμάκιο της Π.Ο.Λ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Κυράνη Κωνσταντίνο, τον Α΄ Αντιπρόεδρος Πλαστουργό Χαράλαμπο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκη Εμμανουήλ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επισκέψεων στο νησί της Κρήτης .

Πέραν της συνάντησης με την ΠΕΑΛΣ όπου και συζητήθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο μας και διαμορφώθηκε σε άριστο κλίμα , ένα  πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πανελληνίων συνδικαλιστικών οργάνων προς όφελος των συναδέλφων, πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές  επισκέψεις στην  7η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. και στο Κ.Λ.Ηρακλείου.

                Στις ενημερωτικές επισκέψεις τέθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Π.Ο.Λ. και αναπτύχθηκε η ανάγκη κατάργησης του Π.Δ. μεταθέσεων οπού ακόμα και με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση αδυνατεί να εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την τελική προθεσμία εκτέλεσης των μεταθέσεων και να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί .

                Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις  ανάγκες του σώματος για άμεσες προσλήψεις. Αυτό  τονίστηκε και στην εκπομπή του TV CRETA ‘’Live με την Αντιγόνη’’ όπου ήταν προσκεκλημένοι της δημοσιογράφου Αντιγόνης Ανδρεάκη ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης. Το πρόβλημα παρατηρείται τα τελευταία 8 χρόνια όπου αυξομειώνονται οι οργανικές θέσεις του Σώματος, χωρίς καμία ουσιαστική διαφορά αφού η πραγματική δύναμη του σώματος κυμαίνεται σταθερά περί τα 7.500 στελέχη ενώ  σε ρεαλιστική βάση υπολείπεται σε ανάγκες σχεδόν 3.000. 

                Από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης αναφέρθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε Λιμενικές Αρχές της Κρήτης, τονίζοντας  ως παράδειγμα το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου όπου:

·         η οργανική του σύνθεση είναι 40 άτομα,

·         φαίνεται στα χαρτιά να υπηρετούν 40, οπότε είναι πλήρες στο 100% αλλά

·         στην πραγματικότητα απουσιάζουν 20 άτομα με αποσπάσεις και λοιπές άδειες,

με αποτέλεσμα να καλείται το προσωπικό που απομένει να προσπαθεί να  καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της  περιοχής καθώς το Λ/Χ Ρεθύμνου έχει τεράστιες υποχρεώσεις και στην χερσαία ζώνη όπου δραστηριοποιούνται πληθώρα επιχειρήσεων εστίασης. 

Λαμβάνοντας ως μέτρο σύγκρισης το κατά 100% στελεχωμένο, στα χαρτιά, Λ/Χ Ρεθύμνου έγινε αντιπαραβολή με το Λ/Χ Ιεράπετρας όπου έχει οργανική σύνθεση 36 άτομα, υπολείπεται 14 ατόμων και εξ αυτών 6 άτομα αποτελούν πλήρωμα του ΠΛΣ 138, το οποίο μάλιστα απουσιάζει την παρούσα περίοδο, με αποτέλεσμα να απομένει ένας μικρός αριθμός στελεχών για να καλύψει  τις ανάγκες του Λιμεναρχείου, τονίζοντας ότι και άλλες Λιμενικές Αρχές της Κρήτης βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

      Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει τις ενημερωτικές επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνοντας στοιχεία και πληροφορίες ,αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με μοναδικό στόχο την επίλυσή τους .


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.