Λευκάδα: Ληστεία σε ιχθυοκαλλιέργεια – Έκλεψαν ψάρια αξίας 2.000 ευρώ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.12.22

Λευκάδα: Ληστεία σε ιχθυοκαλλιέργεια – Έκλεψαν ψάρια αξίας 2.000 ευρώ


 Ληστεία για ψάρια αξίας 2.000 ευρώ – Έβγαλαν μαχαίρι στον φύλακα και μπήκαν στην ιχθυοκαλλιέργεια

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και το Λιμεναρχείο Λευκάδας, υπόθεση ληστείας, σε ιχθυοκαλλιέργεια στη Λευκάδα.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν 4 Έλληνες και συγκεκριμένα δύο άνδρες ηλικίας 39 και 37 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 29 ετών, ως φυσικοί αυτουργοί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι τέσσερις δράστες, πρώτες πρωινές ώρες στις 20.12.2022, από δημοτική ιχθυοκαλλιέργεια στη Λευκάδα, αφαίρεσαν με δίχτυα, πλήθος ψαριών, ενώ με τη χρήση μαχαιριού απείλησαν εργαζόμενο – φύλακα που κινήθηκε να τους αποτρέψει.

Από τις αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, εντοπίστηκαν στο Μεσολόγγι, οι δύο εκ των δραστών, 39χρονος και 40χρονη, ενώ οι άλλοι δύο αναζητούνται.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 152 κιλά ψαριών, αξίας 2.000 ευρώ, τεμάχια διχτυών, τα οποία περιείχαν πλήθος ψαριών, πρόσφατα αλιευμένα, 1 αυτοκίνητο, 1 τρέιλερ αυτοκινήτου, 1 εξωλέμβια μηχανή, 1 μαχαίρι με μήκος λάμας 9 εκατοστών και 2 κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Πηγή