Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια - Βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη νέα ΣΣΕ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.12.22

Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια - Βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τη νέα ΣΣΕ


 Η συμφωνία για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν οι δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών. Καταλυτικής σημασίας ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ηταν από το πρωί στο υπουργείο όπου έγιναν οι συζητήσεις μεταξύ εργοδοσίας και πληρωμάτων και ζήτησε με επιχειρήματα να επικρατήσει σύνεση.


Με την εύρεση της χρυσής τομής για τη νέα ΣΣΕ - η οποία θα είναι μονοετούς διάρκειας -  απετράπη ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία αλλά και για την εφοδιαστική αλυσίδα την περίοδο των εορτών.


Η Ένωση εμπέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:


«Με βάση τις εξελίξεις, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και την υπογραφή συμφωνίας των όρων για την νέα συλλογική σύμβαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχοντας την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση».


image_6487327

Πηγή