Ημερησία διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για τις εορτές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.12.22

Ημερησία διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος για τις εορτές


 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.


Για μια ακόμη χρονιά αξιωθήκαμε να εορτάσουμε το θαύμα της γέννησης Tου Θεανθρώπου, το πιο θαυμαστό γεγονός της Χριστιανοσύνης και να ψάλλουμε «Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως».


Με την ενανθρώπιση Του Ιησού Χριστού και την έλευση Του στον κόσμο, το πιο παράδοξο Μυστήριο της ανθρωπότητας, αρχίζει μια νέα ζωή για τον άνθρωπο που Τον ακολουθεί, η οποία θα τον οδηγήσει στη σωτηρία. Για να συναισθανθούμε τα μηνύματα της γέννησής Του επιβάλλεται να στραφούμε στον εσωτερικό μας κόσμο και ταυτόχρονα, με γνώμονα την εξωστρέφεια, την αλληλεγγύη και την συνεργασία να ορίζουμε τις πράξεις μας, τόσο στην κοινωνική μας ζωή, όσο και στην υπηρεσιακή μας δράση. Είναι άλλωστε το λειτούργημά μας αυτό που μας καλεί να βρισκόμαστε συνεχώς με αυταπάρνηση και εργατικότητα δίπλα στο συνάνθρωπο, δίπλα στο κοινωνικό σύνολο.


Η χρονιά που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ήταν μία χρονιά με πολυποίκιλες δοκιμασίες. Εν μέσω κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, κληθήκαμε να προσφέρουμε στον Έλληνα πολίτη το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και πολιτικής προστασίας.


Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για την συνεχή αφοσίωση στο καθήκον και σας εκφράζω τη συμπαράστασή μου στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε διαχρονικά.


Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας χρόνια πολλά, υγιή και δημιουργικά.


Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2023.


 


                Ο Αρχηγός

               Αλέξιος Χ. Ράπανος

               Αντιστράτηγος ΠΣ