Στο «τραπέζι» βάζει η κυβέρνηση την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.12.22

Στο «τραπέζι» βάζει η κυβέρνηση την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης


 Το υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έχει ανοίξει εκ νέου τον φάκελο με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2023

Το σενάριο της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως και δυτικά της Κρήτης, έχει βγει από το συρτάρι του υπουργείου Εξωτερικών με καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, ως η τελευταία πράξη στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων της κυβέρνησης πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα».


Πηγές του ΥΠΕΞ σημειώνουν στο δημοσίευμα, ότι έχει ανοίξει η επεξεργασία για το κλείσιμο των κόλπων και τη χάραξη των γραμμών βάσης νότια της Κρήτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο φάκελος έχει ανοίξει εκ νέου με ορίζοντα τον προσεχή Μάρτιο. Η αποκάλυψη αυτή απασχόλησε και τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρονται στο casus beli από την πλευρά της Τουρκίας.


«Η Αθήνα ετοιμάζεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, τα χωρικά ύδατα θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια στα νότια και δυτικά της Κρήτης. Η Ελλάδα ξανάνοιξε τον φάκελο των χωρικών της υδάτων λίγους μήνες πριν από τις κοινοβουλευτικές της εκλογές», αναφέρει η Haber Global.


«Αναφέρθηκα στην Τουρκία ως κύριο εκφραστή του αναθεωρητισμού στην περιοχή μας και, κατά συνέπεια, ως μείζονα πρόκληση για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Επιθυμώ να υπογραμμίσω, για μία ακόμη φορά, ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση», σημίεωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Πηγή