Το μήνυμα των Αρχηγών προς την προκλητική Άγκυρα: Με ετοιμότητα και εγρήγορση απαντά η Αθήνα στην Τουρκική επιθετικότητα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.12.22

Το μήνυμα των Αρχηγών προς την προκλητική Άγκυρα: Με ετοιμότητα και εγρήγορση απαντά η Αθήνα στην Τουρκική επιθετικότητα


 Την ώρα που η Άγκυρα δείχνει εμφανή σημάδια ότι επιθυμεί όχι απλά να διατηρήσει την ένταση στο «κόκκινο» ακόμα και τις εορταστικές ημέρες τόσο με εμπρηστική ρητορική όσο και με προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, αλλά ανεβάζει συνεχώς τους απειλητικούς τόνους έναντι της Ελλάδας σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία στέλνει το δικό της μήνυμα με παρουσία στην πρώτη γραμμή αποτροπής. Εκεί που χτυπά η καρδιά των φρουρών του Αρχιπελάγους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα θα δώσουν ηχηρό «παρών» τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ όσο και οι Αρχηγοί των Επιτελείων  κοντά σε αυτούς που φυλάττουν Θερμοπύλες από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο.

Σήμερα στο επίκεντρο θα βρέθηκαν  τα Δωδεκάνησα με την επίσκεψη του  Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου αλλά και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση. Με τους δύο Αρχηγούς να καταλήγουν στο προπύργιο της Ελλάδας το Καστελόριζο και να διανυκτερεύουν εκεί κοντά στη φρουρά του ακριτικού Συμπλέγματος αλλά και στους ακρίτες κατοίκους της Μεγίστης. Στο πιο ανατολικό άκρο της Ελλάδας το οποίο σταθερά «στοχοποιεί» η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια, οι Αρχηγοί πριν καταλήξουν στη Μεγίστη επισκέφθηκαν τόσο τη Ρω όσο και τη Στρογγύλη. Με τα τρία νησιά να έχουν μετατραπεί σε φρούρια αφού έχουν ενισχυθεί τόσο με προσωπικό όσο και με σύγχρονο οπλισμό και εξοπλισμό.

image069

Νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε για μία ακόμη φορά πατήσει στο «αεροπλανοφόρο» της Ανατολικής Μεσογείου την Κρήτη με πρώτο σταθμό το καινούργιο φυλάκιο της Γαύδου. Νησί με πολύ σημαντικό ρόλο στην οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ, ενώ επισκέφθηκε τόσο την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι, ένα από τα αεροδρόμια readiness της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και την Ναυτική Βάση στο Κυριαμάδι της Ανατολικής Κρήτης.Ενώ επόμενος σταθμός ήταν η Κάρπαθος με το πολύ σημαντικό αεροδρόμιο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας 

Την ίδια ώρα στο «κάστρο» των Δωδεκανήσων τη Ρόδο περιόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος επισκέφθηκε Μονάδες του νησιού. Εκεί όπου πριν από περίπου ένα μήνα η 95 ΑΔΤΕ έδειξε εμφατικό δείγμα ισχύος με τη μεγάλη άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 22» στέλνοντας μήνυμα ότι η Ρόδος εξοπλισμένη με πανίσχυρα οπλικά συστήματα είναι ο «αστακός» του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Και οι δύο Αρχηγοί αναμένεται και αύριο να συνεχίσουν τις επισκέψεις τους στην ευρύτερη περιοχή των Δωδεκανήσων ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα κινηθεί και προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο σε όλα σχεδόν τα ακριτικά νησιά.

image327

Κοντά  στα πληρώματα των Μονάδων του Στόλου που «οργώνουν» 365 ημέρες το χρόνο το Αρχιπέλαγος θα βρεθεί ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Με τον Στόλο να διατηρεί μεγάλο αριθμό Μονάδων επιφανείας ανεπτυγμένο σε κάθε γωνιά του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο.Ο Αρχηγός  του Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβεί στη Λέσβο όπου θα επισκεφθεί τουλάχιστον τέσσερα πλοία-πυραυλακάτους, κανονιοφόρους και περιπολικά -τα οποία επιτηρούν το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

 Υψηλού συμβολισμού αναμένεται να είναι το μήνυμα που θα στείλει το πρώτο «γεράκι» της Πολεμικής Αεροπορίας ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Την ώρα που η Τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο παίρνει καθημερινά σκληρές απαντήσεις ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται δίπλα στους ιπτάμενους αλλά και τεχνικούς στην πρώτη γραμμή αποτροπής. Θα μεταβεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και από εκεί θα απογειωθεί με μαχητικό F-16 προκειμένου να συμμετέχει σε air to air άσκηση πάνω από το Αιγαίο. Στην οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν μέρος και τα πρώτα αναβαθμισμένα Viper. Και μάλιστα πριν ο Σχηματισμός επιστρέψει στη Σούδα ο πρώτος ιπτάμενος της HAF σχεδιάζει να προσγειωθεί και σε κάποια από τις Σμηναρχίες Readiness του Αιγαίου. Όπου αναμένεται να δώσει το στίγμα της συνεχούς εγρήγορσης και της ψυχολογίας νικητή των Ελληνικών «γερακιών» που στήνουν καθημερινά εναέριο φραγμό σε κάθε προσπάθεια των γειτόνων να αμφισβητήσουν Ελληνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα.

image235

Πηγή