ΠΟΕΠΛΣ: Στελέχη ΚΕΑ/ΛΣ βιώνουν την απαξίωση της ηγεσίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.12.22

ΠΟΕΠΛΣ: Στελέχη ΚΕΑ/ΛΣ βιώνουν την απαξίωση της ηγεσίας


 Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ:

Στελέχη των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών ΛΣ για περισσότερο από ένα χρόνο έχουν υποβάλει αναφορές αποχώρησης από τα ΚΕΑ/ΛΣ έχοντας δηλώσει «απαρέσκεια».

Σύμφωνα με το νομικό καθεστώς, που διέπει τα ΚΕΑ/ΛΣ εντός 60 ημερών τα εν λόγω στελέχη θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει οριστικά από τα Κλιμάκια, να τοποθετηθούν στις οικείες Λιμενικές Αρχές και εν συνεχεία να δηλώσουν εναλλακτικές υπηρεσίες και να συμπεριληφθούν στις τακτικές μεταθέσεις σύμφωνα με τα μόρια που διαθέτουν.

Επιπρόσθετα όπως είναι γνωστό τρία (3) Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών έχουν καταργηθεί και ως εκ τούτου δεν ανακοινώθηκαν οργανικές θέσεις για αυτά. Η αναμονή για ένα έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων προκαλεί ανησυχία, προβληματισμό και ανασφάλεια στα στελέχη και τις οικογένειές τους καθώς το κλίμα αβεβαιότητας και το αίσθημα τιμωρίας που νιώθουν μόνο ως επιβράβευση δεν μεταφράζεται για τις επιτυχίες τους και την προσπάθεια ανάδειξης του Σώματος μέσα από δύσκολες αποστολές που καλούνταν πάντα να ανταποκριθούν.

Το παζλ της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζονται τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών ΛΣ ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των πινάκων κενών θέσεων όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι για τα ΚΕΑ/ΛΣ δεν ισχύουν οι ίδιες κατηγορίες ανά βαθμό με τα υπόλοιπα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά οι Ανθυπασπιστές εκ Λ/Φ έχουν αυθαίρετα και παράνομα υπολογιστεί στους κατώτερους Αξιωματικούς εκ Λ/Φ γεγονός που θα επιφέρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας στις αποφάσεις των συμβουλίων μεταθέσεων.

Η κατάσταση ομηρίας και αβεβαιότητας που η Ηγεσία έχει επιβάλει με τη στάση της σε έμπειρα στελέχη με ειδικά προσόντα, τα οποία υπηρέτησαν πίστα τα καθήκοντά τους για πολλά χρόνια θυμίζει έργο αφηρημένης τέχνης που μόνο οι «καλλιτέχνες» τους μπορούν να εξηγήσουν…

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται να επιληφθούν παρότι όλα τα παραπάνω έχουν επανειλημμένως τεθεί από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στη Διεύθυνση Κλάδου Διοίκησης και τη Δ.ΕΠΙΧ.

Κάνουμε γνωστό προς πάσα κατεύθυνση ότι ως Ομοσπονδία δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον αυτή την απαξίωση και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Πηγή