Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Αναλυτικά το πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.12.22

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος -Αναλυτικά το πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους


 Όπως κάθε χρόνο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται το κοινό για την αλλαγή του χρόνου, με συναυλία, θεαματικό σόου από πυροτεχνήματα και τον καθιερωμένο πλέον «SNF RUN: 2023 FIRST RUN».


Το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς ανοίγει στις 22.30 ο Jerome Kaluta και η Big Band με μία μοναδική συναυλία με soul και funk επιτυχίες. Ο χρόνος αλλάζει με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει τον αττικό ουρανό, ενώ, τα πρώτα λεπτά του νέου έτους, δίνεται το σήμα εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, τον καθιερωμένο πλέον «SNF RUN: 2023 FIRST RUN» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Στη συνέχεια, στήνεται ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά με τον Ιταλό DJ Beppe Loda. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι. Οικοδέσποινα της λαμπερής γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.


Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δράσεις για μικρούς και μεγάλους καλωσορίζοντας το 2023

Παράλληλα, το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος παραμένουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, μέχρι τις 02.00 το πρωί για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά κάνοντας φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές Φωτιστικές Εγκαταστάσεις. Μπαλόνια για τα παιδιά, κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις ολοκληρώνουν το σκηνικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ.


Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 αλλά και τον ιστότοπο snfcc.org.


Όλες οι εκδηλώσεις της Παραμονής Πρωτοχρονιάς πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το πρόγραμμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς

-Jerome Kaluta & Big Band


Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, ο εκρηκτικός Jerome Kaluta καταλαμβάνει τη σκηνή στην Αγορά μαζί με τη 10μελή Big Band του για μία συναυλία με τις μεγαλύτερες soul και funk επιτυχίες που φέρνουν την εποχή της Motown στο σήμερα.


All time classic επιτυχίες των James Brown, Stevie Wonder, Marvin Gaye, Ray Charles, Manu Dubango, Curtis Mayfield, Aretha Franklin, Blues Brothers και πολλών ακόμη θρυλικών καλλιτεχνών μάς προσκαλούν να χορέψουμε την πιο ωραία βραδιά του χρόνου.


-DJ set: Beppe Loda


Με την έλευση του 2023 η Αγορά υποδέχεται τον μυθικό Beppe Loda σε ένα DJ set έκπληξη με κύριο συστατικό την disco. Πρωτεργάτης του κινήματος Afro στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 στη Βόρεια Ιταλία και ο βασικός DJ του θρυλικού πλέον club Typhoon, ο Beppe Loda θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους επιδραστικότερους και πιο εκλεκτικούς DJs των τελευταίων 30 ετών.


Πειραματίστηκε μιξάροντας άψογα διάφορα είδη μουσικής που δεν είχαν ακουστεί ξανά στο dancefloor παγκοσμίως- όπως funky, afro, kraut, weird electronics, post wave, βραζιλιάνικη μουσική και obscure disco - δημιουργώντας έτσι ένα υβρίδιο το οποίο επικράτησε αργότερα ως cosmic. Η παρουσία του είναι σταθερή στα καλύτερα club και φεστιβάλ ανά τον κόσμο και τα DJ set του στο PS1 του ΜΟΜΑ χαρακτηρίζονται από πολλούς απλά ως «μυθικά».


-SNF RUN: 2023 FIRST RUN


Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ξεκινάει στις 00:04, ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, και καλύπτει μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων.


Ο φετινός αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπύρου Λούη, του Πρώτου Μαραθωνιονίκη, στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη που θα τερματίσουν.


Ο αγώνας έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής (ελάχιστη συνδρομή 5ευρώ) θα ενισχυθούν δύο μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Κω.


-Το Φως και το Νερό χορεύουν!


Όπως κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με ένα φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά και με χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.


Τα Σιντριβάνια υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με φωτεινές χορογραφίες και μας καλούν να απολαύσουμε ένα αξέχαστο θέαμα με αγαπημένες μελωδίες.

Πηγή