Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Έδωσε 10 υποτροφίες σε νέους και νέες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.23

Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Έδωσε 10 υποτροφίες σε νέους και νέες


 Με στόχο την ουσιαστική και συνεχή υποστήριξη της υλοποίησης των ονείρων της ελληνικής νεολαίας η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε χθες, βράδυ Παρασκευής 18-3-2023, την εκδήλωση για τις Υποτροφίες 2022-2023.

Το πρόγραμμα Υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ δημιουργήθηκε το 2015. Κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών, έχουν δοθεί 60 υποτροφίες σε νέες και νέους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα της ναυτιλίας συνολικής αξίας 60.000 ευρώ. Φέτος δόθηκαν συνολικά 10 υποτροφίες.

Ξεχωριστό γεγονός της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του 20χρόνου Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, τριτοετής σπουδαστής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, ο οποίος επέζησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επέβαινε στο βαγόνι 3 της επιβατικής αμαξοστοιχίας και βοήθησε στη διάσωση πολλών επιβατών.

 

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εσένα είναι να σε βραβεύσουμε» είπε στον νεαρό σπουδαστή ο πρόεδρος της Ένωσης εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπος Σημαντώνης: «Είσαι μέλος και της ναυτιλιακής μας οικογένειας. Είσαι η νέα γενιά που μας κάνει υπερήφανους ως ανθρώπους».

 

Στη συνέχεια ο Χαράλαμπος Σημαντώνης αναφερόμενος στο πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης είπε:

 
 

«Η ναυτιλία οφείλει να στέκεται αρωγός στους νέους μας, παρέχοντάς τους τα εφόδια να ανοίξουν τα φτερά τους. Η πεποίθησή μας αυτή ενδυναμώθηκε από την στήριξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλων Φορέων του κλάδου και με ικανοποίηση και χαρά προλογίζω την 8η κατά σειρά απονομή Υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ.

Οι συνθήκες στην ναυτιλία μεταβάλλονται συνεχώς, υποχρεώνοντάς μας να αντιμετωπίζουμε καθημερινά νέες προκλήσεις και να προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα στα νέα δεδομένα».

Στη συνέχεια μίλησε για τις αλλαγές που συντελούνται στη ναυτιλία:

 

«Το περιβάλλον του κλάδου, όσο διαμορφώνονται νέες τεχνολογικές και ψηφιακές εξελίξεις, περιπλέκεται και οι απαιτήσεις αυξάνονται συνεχώς, καθιστώντας τους ανθρώπους μας ακόμα σημαντικότερους, αφού καλούνται να προσαρμοστούν σε ένα συνεχώς διαμορφούμενο κανονιστικό πλαίσιο και ταυτόχρονα να διαχειριστούν την καθημερινότητα του κλάδου.

Επομένως, οι επαγγελματίες που στελεχώνουν τα πλοία και τα γραφεία, οφείλουν να έχουν σύγχρονη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και ταυτόχρονα να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Οι άνθρωποι της ναυτιλίας γνωρίζουμε καλά πως η ηγετική θέση που κατέχει η χώρα μας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι βασίζεται πρώτα και πάνω από όλα στους ανθρώπους της και αυτούς τους ανθρώπους οφείλει να στηρίξει.

 

Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ» και εξήγησε:

 

«Ο στόχος που η ΕΕΝΜΑ έχει θέσει, είναι να στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των νέων που διεκδικούν ένα μέλλον στα επαγγέλματα της θάλασσας, υποστηρίζοντας την εκπαίδευσή τους στα κορυφαία Ελληνικά ναυτιλιακά Πανεπιστήμια, φιλοδοξώντας την στροφή όλο και περισσότερων νέων στον κλάδο της ναυτιλίας, επιτυγχάνεται κάθε χρόνο και αυτό μας γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ στη συνέχεια σχολίασε:

“Με ιδιαίτερη χαρά, παρατηρώ την διάθεση όλο και περισσότερων εταιρειών να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα της ΕΕΝΜΑ σε χορηγούς και υποτροφίες. Φέτος θα καλωσορίσουμε στην προσπάθειά μας αυτή τον Νηογνώμονα Lloyd’s Register, καθώς και την προσωπική υποτροφία του κυρίου Νίκου Γερασίμου στην μνήμη της μητέρας του.

 

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης ανακοίνωσε και εκείνος τη χορήγηση υποτροφίας από την επόμενη χρονιά όπως και ο νηογνώμονας INSB”.

Ο Χαραλάμπος Σημαντώνης ευχαρίστησε για την έως τώρα στήριξη στο πρόγραμμα υποτροφιών τους:

Την Apollonia Lines και την οικογένεια Αλεξανδράτου για την υποτροφία «Σπύρου Αλεξανδράτου» η οποία ανακοίνωσε και δεύτερη υποτροφία από του χρόνου

  • Τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas
  • Τον Ιταλικό νηογνώμονα RINA
  • Tον Αμερικανικό νηογνώμονα ΑΒS
  • Το BCA
  • Το Μητροπολιτικό κολλέγιο

Υπάρχει και η υποτροφία στη μνήμη της Εύας Στεφανιδάκη την οποία χορηγεί απευθείας η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στους νέους και τις νέες μας καλή σταδιοδρομία και να τους υπενθυμίσω ότι με σκληρή δουλειά και με τα κατάλληλα εφόδια τα όνειρα πραγματοποιούνται.

Στους βασικούς χορηγούς της εκδήλωσης ήταν το προξενείο στην Ελλάδα της Κοινοπολιτείας της Ντομίνικα με επικεφαλής τον Χρήστο Βαρδίκο.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή