5η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Εξοπλισμός και εκπαιδεύσεις α’ βοηθειών σε πληρώματα ΠΠΛΣ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.23

5η ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ: Εξοπλισμός και εκπαιδεύσεις α’ βοηθειών σε πληρώματα ΠΠΛΣ


 Με την παράδοση εγκεκριμένου φαρμακευτικού υλικού που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στο Πλωτό του Λιμενικού Σώματος 930, ολοκληρώθηκε η δράση της προμήθειας βασικού φαρμακευτικού εξοπλισμού για Πλωτά Σκάφη (Π.Λ.Σ.) που ανήκουν στις Λιμενικές Αρχές δικαιοδοσίας της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και, συγκεκριμένα, των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Καλαμάτας, Κατακόλου και Νεάπολης Βοιών.

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του υλικού από την Ναυτιλιακή Εταιρεία ALPHA BULKERS SHIPMANAGEMENT INC και την συνεργασία των εμπλεκομένων Δ/σεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για την κατάλληλη χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού καθώς και την παροχή αποτελεσματικής συνδρομής με ασφάλεια σε πιθανό έκτακτο περιστατικό που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη του ΠΛΣ 930 και θα χρήζει παροχής α’ βοηθειών, το διήμερο 6-7 / Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκε επί του σκάφους εκπαίδευση από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού με στόχο την κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική), σε θέματα που άπτονται του ανωτέρω αντικειμένου.

Η 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στην Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας ALPHA BULKERS SHIPMANAGEMENT INC κα. Αγγελικούση Άννα, για την δωρεά του φαρμακευτικού Εξοπλισμού.

Επίσης, ευχαριστεί την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα. Κανελλοπούλου Τάνια και τον Επιχειρησιακό Υπεύθυνο κ. Χαλιώτη Δημήτριο οι οποίοι άμεσα αποδέχτηκαν το αίτημά μας για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων εκπαιδεύσεων.

Ο μεγαλύτερος όμως έπαινος αποδίδεται στον Κυβερνήτη και στα στελέχη του Π.Λ.Σ. 930, που συμμετείχαν στις εκπαιδεύσεις καθώς με την προθυμία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν κατά την υλοποίηση της δράσης, μας δίνουν την ώθηση να προγραμματισθούν και να πραγματοποιηθούν ανάλογες ενέργειες, που θα έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη δεξιοτήτων στα στελέχη του Λ.Σ.