8η Μάρτη: Δήλωση γυναίκας Επικελευστού του Λιμενικού Σώματος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.3.23

8η Μάρτη: Δήλωση γυναίκας Επικελευστού του Λιμενικού Σώματος


 Κείμενο μιας Επικελευστού του Λιμενικού Σώματος για την 8η Μάρτη – Ημέρα της Γυναίκας. Το κείμενο έχει ως εξής:


«Ένα αίσθημα υπερηφάνειας αντικρίζοντας ένστολες γυναίκες μετατράπηκε σε παιδικό όνειρο και εν συνεχεία σε στόχο ζωής. Αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα τον Αύγουστο του 2008 οπότε και εισήλθα στη σχολή λιμενοφυλάκων.


Μαζί με εμένα χιλιάδες ακόμα γυναίκες συνάδελφοι στελεχώνουμε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του σώματος σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.


Ο ρόλος των γυναικών πλέον που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα είναι πρωταγωνιστικός, στελεχώνοντας όχι μόνο σημαντικές θέσεις ευθύνης και διοίκησης αλλά ακόμα και μάχιμες όπως αυτές της κυβερνήτη σκαφών στο Αιγαίο, σε τμήματα ασφαλείας, δίωξης ναρκωτικών και πολλά άλλα.


Σημαντικό κεφάλαιο είναι η στήριξη των γυναικών οι οποίες είναι μητέρες μικρών παιδιών. Μια πολύ μεγάλη βοήθεια θα ήταν η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε μεγάλα κεντρικά λιμεναρχεία καθώς επίσης και η επαναφορά της πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανηλίκων τέκνων στα πενήντα έτη.


Όσον αφορά το μέλλον ελπίζω και εύχομαι να εξαλειφθούν πλήρως οι μεμονωμένες πλέον περιπτώσεις διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών στο σώμα, στην συνεχή σε ετήσια βάση εκπαίδευση των στελεχών για όλα τα χρόνια υπηρεσίας και τέλος στον εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα για την διευκόλυνση και αποτελεσματικότητα του έργου μας».

Πηγή