Παρέμβαση Πασσάκου Σπ. : Πανηγύρια απο λιμενικούς εν μέσω πένθους ΙΙ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.3.23

Παρέμβαση Πασσάκου Σπ. : Πανηγύρια απο λιμενικούς εν μέσω πένθους ΙΙ

 


11-03-2023 

«ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣΠ.

Σε συνέχεια παρέμβασής μου και άρθρου στο www.limenikanea.gr, παρεμβαίνω ως ακολούθως¨


Την 1 Μαρτίου πολύ ορθά το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., ανακοίνωσε,  δηλώνοντας συγκλονισμένο από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών, την αναβολή του χορού των Λιμενικών υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ο οποίος  ειχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 03-03-2023, ενημερώνοντας οτι θα πραγματοποιηθεί  σε άλλη ημερομηνία  με νεότερη ανακοίνωσή της ΠΟΕΠΛΣ.

Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα 01-03  και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα βρισκόταν σε πένθος από τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας πολλοί εξ αυτών νέα και με δεκάδες βαριά τραυματίες στα νοσοκομεία να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, διαπίστωσα οτι λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ νέα ανακοίνωση, όπου προφανώς ακόμα συγκλονισμένο από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως λίγες ώρες πριν δήλωναν στην ανακοίνωση αναβολής του χορού, ενημέρωναν  ότι ο ετήσιος χορός των Λιμενικών υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Με δημόσια παρέμβασή μου ως πρόεδρος των Αξιωματικών ΛΣ αιτηθηκα, ως  όφειλα να πράξω, την εκ νέου ακύρωση  του ετήσιου χορού των Λιμενικών υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ που ειχε προγραμματιστεί για την 10-03-23 ή έστω να πραγματοποιηθεί σε  νέα ημερομηνία .

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ  ΜΟΥ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΟΤΙ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ  ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΊΣΕΙ ΕΤΥΧΕ  ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ  ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΜΑΙ  EΦΟΣΟΝ ΤΗΝ 10-03 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ, Ο ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ....!" .

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ "ΠΟΛΙΤΗΣ10-03, ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ .....!

ΣΕ Ο,ΤΙ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 10-03,  ΔΕ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΊΛΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ:  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ..."

Δεν  θα πω τίποτε άλλο σιωπώντας  μπροστα στον πόνο των οικογενειών των αδικοχαμένων 57 ψυχών και δεκάδων σοβαρά τραυματισμένων μεταξύ των οποίων κι ένα 20χρονο παιδί ενος εξαιρετικού συναδέλφου  από την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος που δίνει μάχη στην εντατική.

Θα ήταν εξάλλου σοκαριστική έλλειψη ευαισθησίας, σεβασμού, ανθρωπιάς, επίγνωσης, ενσυναίσθησης, ασέβειας στο εθνικό δράμα,  αν αγνοούσα τούτη τη στιγμή τον ανθρώπινο πόνο και ιεραρχούσα πάνω από αυτόν την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ( ΠΟΕΠΛΣ) ....! 

ΚΛΕΙΝΩ με συγκλονιστικό κείμενο της Ελίνας που σώθηκε από θαύμα (www.star.gr).

«Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες. Σταμάτησε λίγο απότομα η ζωή μου. Δε θυμίζει ίδια με πριν. Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια, δυστυχώς. 

Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφερα να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω το αγαπημένο μου φαγητό, έστω να πάρω τα χάπια μου.  

Δεν κατάφερα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, δεν κατάφερα να βγω στο μπαλκόνι να δω ότι η ζωή συνεχίζεται, όπως είπαν όλοι. Μάλλον για σας».

«Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω.  

Εμείς όμως ακόμη δε ζούμε, απλά επιβιώνουμε. 

Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό καρφωμένες. 

Η μυρωδιά έρχεται πολλές φορές ξανά στην επιφάνεια.  

Οι φωνές και τα ουρλιαχτά στ’ αυτιά. Βουητό. 

Συνεχίζει ο ίδιος εφιάλτης για εμάς, αλλά δεν τα παρατάς. 

Όχι για σένα, αλλά γιατί έζησες για να διεκδικήσεις αυτά που έχασαν τα παιδιά που έφυγαν.  

Να διεκδικήσεις να ζήσεις σε μία χώρα με ασφάλεια. Αστείο; 

Ευχαριστούμε Ελλάδα».

πηγή (www.star.gr)


11-03-2023 

«ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΣΠ. 


Πηγή