Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Γερμανία (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

9.3.23

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Γερμανία (ΦΩΤΟ)


 Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας, που εκτελεί και καθήκοντα Ακτοφυλακής, Dr. Dieter Romann.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας στο Πότσδαμ, και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντησή μεταξύ των δύο Αρχηγών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δύο Χώρες, το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Οργανισμών.

Επίσης, ο Αρχηγός πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Διοίκησης της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ακτοφυλακής, στην περιοχή Neustadt in Holstein, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Πλοίαρχος Nils von Waaden. Ο Αρχηγός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στους χώρους εκπαίδευσης των νέων Αξιωματικών της Γερμανικής Ακτοφυλακής ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πλωτά και εναέρια μέσα και να ενημερωθεί εκτενώς για τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Τέλος, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Αμβούργου, όπου συνομίλησε με τον Ναυτιλιακό Ακόλουθο, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. (Τ) Χρήστο Μπιμπή, ενώ συναντήθηκε και με τον Διοικητή της Αρχής του Λιμένα του Αμβούργου (Hamburg Port Authority), Πλοίαρχο κ. Simon Rosenkrantz.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Γερμανία, ο Αρχηγός, συναντήθηκε επίσης με την Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, κα Μάρα Μαρινάκη, και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αμβούργο, κ. Ιωάννη Βικελίδη.

Από ελληνικής πλευράς στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.

Σχετικές εικόνες

κ.ΑΛΣPhoto 1Photo 2Photo 3