Δεν έπρεπε να φύγει το Πρέβελης μετά την πρόσκρουση στην Κάρπαθο; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.3.23

Δεν έπρεπε να φύγει το Πρέβελης μετά την πρόσκρουση στην Κάρπαθο;


 “Ένα ακόμα παράδειγμα της εγκληματικής νοοτροπίας του «πάμε κι όπου βγει»” χαρακτηρίζει την αναχώρηση του πλοίου «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» μετά από πρόσκρουση στο λιμάνι Πηγαδιών της Καρπάθου η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.


“Προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία, το γεγονός του απόπλου του ‘’ΠΡΕΒΕΛΗΣ’’ επειδή προσκομίστηκε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, όταν μάλιστα είχε προηγηθεί απαγόρευση της Λιμενικής Αρχής Καρπάθου για συνέχεια του ταξιδιού προς τα λιμάνια Κάσου-Σητείας-Ηρακλείου-Ανάφης- Σαντορίνης- Πειραιά’’, τονίζει η παράταξη του Περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου


Όπως υποστηρίζει η παράταξη, ‘’Κανένα πιστοποιητικό αξιοπλοΐας που δίνεται ακόμα και εξ αποστάσεως από νηογνώμονες- δεν αναιρεί την ανασφάλεια που νοιώθουν οι νησιώτες με τα σαπιοκάραβα. Δεν εξαφανίζει το βεβαρυμμένο ιστορικό των πλοίων με σωρεία βλαβών, προσαράξεις και εργατικά ατυχήματα και τον κίνδυνο να επαναληφθούν‘’.


Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά την άμεση απόσυρση του πλοίου και την αντικατάσταση του με ασφαλή πλοία που θα συνδέουν τα νησιά και με τον Πειραιά αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ‘’δεν θα περιμένουμε νέα Τέμπη στο Αιγαίο’’.

Μάρκος Λεονταρίδης

Πηγή