Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Ετήσιες τακτικές κρίσεις στο ΛΣ εφόσον επαληθευτούν τα Σενάρια για μικρή αναβολή των εκλογών - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.3.23

Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Ετήσιες τακτικές κρίσεις στο ΛΣ εφόσον επαληθευτούν τα Σενάρια για μικρή αναβολή των εκλογών


 Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι Ετήσιες τακτικές κρίσεις στο ΛΣ εφόσον επαληθευτούν τα  Σενάρια για μικρή αναβολή των εκλογών λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη που φαίνεται να αλλάζει και τον εκλογικό σχεδιασμό, με την ημερομηνία αυτή την στιγμή που επικρατεί για τις πρώτες εκλογές να είναι η 23η Απριλίου. 

Ποια είναι τα τρία σενάρια και οι πιθανές ημερομηνίες εκλογών, σύμφωνα με το δημοσίευμα του www.gazzetta.gr.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φέρνει αλλαγές και στο πολιτικό στάτους και συγκεκριμένα στην ημέρα των εκλογών. Αρχικά μετά την σύγκρουση των δύο τρένων και τον χαμό 40 ανθρώπων με τον αριθμό των θυμάτων να είναι πιθανό να ανέβει, υπήρξε η παραίτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ αναβλήθηκε και το προγραμματισμένο για την Παρασκευή Υπουργικό Συμβούλιο.


Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του έκανε γνωστό πως νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως «Το “ποτέ ξανά” που άκουσα στη Λάρισα δεν θα μείνει λόγος κενός».


Τα τρία σενάρια για εκλογές, με επικρατέστερη ημερομηνία αυτή της 23ης Απριλίου

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, η τραγωδία στα Τέμπη φέρνει αλλαγές και στην ημερομηνία των εκλογών, όπως ανέφεραν και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Συγκεκριμένα τα σενάρια είναι τρία με το επικρατέστερο να είναι το δεύτερο που θέλει τις εκλογές να διεξάγονται στις 23 Απριλίου. Πάμε να δούμε τα 3 σενάρια όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.


1ο σενάριο: Αρχικά στην Κυβέρνηση θα ήθελαν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον εκλογικό σχεδιασμό και να είχαμε εκλογές στις 9 Απριλίου, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά την τραγωδία και συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

2ο σενάριο: Το δεύτερο σενάριο που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο έχει να κάνει με μικρή αναβολή, αρχικά της προκήρυξης των εκλογών που αντί για τις 10 Μαρτίου θα προκηρυχθούν στις 22 του ίδιου μήνα. Ο λαός στο σενάριο αυτό θα προσέλθει στις κάλπες στις 23 Απριλίου, μια βδομάδα μετά το Πάσχα και όχι μια βδομάδα πριν, όπως ήταν αρχικά ο σχεδιασμός και οι δεύτερες θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου.

3ο σενάριο: Τέλος το τρίτο σενάριο που και αυτό συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες είναι να διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές στις 14 Μαΐου και οι δεύτερες στις 25 Ιουνίου. Μάλιστα αν επικρατήσει αυτό, οι δεύτερες θα γίνουν τόσο αργά μέσα στον Ιούνιο γιατί ο συγκεκριμένος μήνας είναι και μήνας των Πανελληνίων εξετάσεων.


 https://www.gazzetta.gr/plus/2201629/senaria-gia-mikri-anaboli-ton-eklogon-oi-imerominies-kleidia-vid