Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για μια ακόμα φορά ο Λιμενικοί, πριν φθάσουμε σε νέα «Τέμπη»; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.3.23

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για μια ακόμα φορά ο Λιμενικοί, πριν φθάσουμε σε νέα «Τέμπη»;


Ακούει ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος; Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για μια ακόμα φορά ο Λιμενικοί, πριν φθάσουμε σε νέα «Τέμπη»

Οι τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα φορτισμένες λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πέραν των ευθυνών που θα αποδοθούν τόσο σε υπηρεσιακό όσο και πολιτικό επίπεδο ένα το μόνο είναι βέβαιο ,οι ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.

Επίσης βέβαιο είναι πως αν η πολιτεία είχε κάνει πράξη να αποκαταστήσει έστω και μέρος αυτών για τα οποία εδώ και χρόνια “φώναζαν” και διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα είχε αποφευχθεί το τραγικό συμβάν.

Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει έγγραφα, ανακοινώσεις και εξώδικες διαμαρτυρίες που αναδεικνύουν τις αγωνιώδεις παρακλήσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των σιδηροδρομικών που παρουσίαζαν προς την Διοίκηση της εταιρείας αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο πως η ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών κρέμεται από μια κλωστή.

Η κλωστή αυτή έσπασε και σήμερα θρηνούμε 57 νεκρούς, με μεγάλο τον αριθμό νέων ανθρώπων, φοιτητών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόμαστε παράπονα και καταγγελίες από Λιμενικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους πως ο Αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος δεν απαντά, δεν ενεργεί στις ανακοινώσεις και καταγγελίες που κάνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί και το χειρότερο όλων πως αρνείται να συναντηθεί μαζί τους αν και υπάρχουν πολλές επιστολές προς αυτόν που παρουσιάζονται τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες υπό την διοίκησή του.

Είναι ο πρώτος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος που αρνείται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων!

Φαίνεται όμως πως το ποτήρι ξεχείλισε με αφορμή την θρασύτατη επίθεση του Δημάρχου Βόλου κ. Μπέου στη Λιμενάρχη Βόλου και στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν εκεί απειλώντας τα πως θα μετατεθούν σε υπηρεσία εκτός Βόλου, με δική του παρέμβαση προς την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων που εκπροσωπούν τους Λιμενικούς ενώ δυναμική ήταν και η παρέμβαση της Ένωσης των Αξιωματικών ΠΕΑΛΣ και του Προέδρου της αλλά και της Π.Ο.Λ καθώς ζητήθηκε για ακόμη μία φορά η παρέμβαση του Αρχηγού κ.Αλεξανδράκη.

Φαίνεται όμως πως ο τωρινός Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θεωρεί πως τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν έχουν προβλήματα.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στη περίπτωση του Δημάρχου Βόλου αλλά και σε ζητήματα που αφορούν σε αυτούς που υπηρετούν στα νησιά, στα πλωτά και σε υπηρεσίες που καθημερινά θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Αν για αυτά τα προβλήματα αδιαφορεί ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος τότε τι είναι αυτό που πραγματικά τον απασχολεί σε αυτήν την νευραλγική θέσει που τον έχει τοποθετήσει η Κυβέρνηση;

Μήπως θα έπρεπε ο κ. Αλεξανδράκης να ακούσει όλους τους συνδικαλιστές και όχι μόνο αυτούς που έχουν επιλέξει την αφωνία ως μέσο συνδιαλλαγής με την εξουσία;

Επειδή τα πάντα είναι καταγεγραμμένα και σε λίγο καιρό αναμένονται αποκαλύψεις μήπως θα ήταν σώφρον αυτό που παρουσιάζεται ως “ευκολάκι” να γίνει και πράξη;

Οψόμεθα…

Πηγή ;  Armyvoice.gr