Αλόννησος: Σκάφος που μετέφερε στον Βόλο άρρωστο μωρό έμεινε μεσοπέλαγα - Εκτός ήταν και το πλωτό ασθενοφόρο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.23

Αλόννησος: Σκάφος που μετέφερε στον Βόλο άρρωστο μωρό έμεινε μεσοπέλαγα - Εκτός ήταν και το πλωτό ασθενοφόρο


Ώρες ατελείωτης αγωνίας και φόβου πέρασαν οι γονείς ενός βρέφους από την Αλόννησο, όταν χρειάστηκε το βράδυ της Δευτέρας (13/3) να μεταφέρουν το μωράκι τους στο νοσοκομείο του Βόλου.


Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι γονείς πήγαν αρχικά το μωρό τους, γύρω στις 23:00 το βράδυ, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και εκεί η γιατρός έκρινε πως πρέπει να γίνει η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Βόλου.


Το πλωτό ασθενοφόρο ήταν εκτός λειτουργίας, όμως, όπως μετέφερε ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Φλωρούς, κλήθηκε ιδιωτικό σκάφος από τη Σκόπελο που παρέλαβε το μωρό και τη μητέρα του. Το σκάφος όμως ακινητοποιήθηκε έξω από τη Σκιάθο. Στο σημείο τελικά έφτασε σκάφος του λιμενικού και μετέφερε το μωρό, τη μητέρα και τη γιατρό στο νοσοκομείο Βόλου.


Αποτέλεσμα βέβαια ήταν πως από τις 23:00 το βράδυ που το μωράκι έφτασε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, κατέληξε να μεταβεί στον Βόλο στις 05:00 το πρωί!


"Η ασφάλεια αφορά όλους μας και δεν ξέρουμε πότε θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια διακομιδή", σχολίασε ο κ. Φλωρούς και σημείωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο θέμα των διακομιδών και της ασφάλειας, όμως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα ποιο ιδιωτικό σκάφος είναι αξιόπλοο και ποιο δεν είναι.


Ο αντιδήμαρχος του νησιού επεσήμανε ότι το ασθενοφόρο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου λειτουργεί από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, καθώς εξαιτίας της κατηγορίας του, αφού δεν είναι Κέντρο Υγείας, δικαιολογεί μία μόνο βάρδια. Τις επόμενες ημέρες και ώρες αναλαμβάνουν δράση ο κ. Φλωρούς, ο οποίος είναι και εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου και εργάζεται στην Πυροσβεστική, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης.


Σε ότι αφορά στη στελέχωση του Ιατρείου, ο κ. Φλωρούς τόνισε ότι οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας διευθυντής, ένας οδοντίατρος, ένας αγροτικός γιατρός, δύο νοσοκόμες και μία παρασκευάστρια. Επιπλέον κάθε Πέμπτη και Παρασκευή επισκέπτεται την Αλόννησο η Διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου, που είναι παιδίατρος.