Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κω - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.3.23

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κω


 Συνέχεια Ενημέρωσης:


Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που ξεκίνησε στις 01.03.23 στην θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ” ανατολικά ν. Κω, κατόπιν προανάκρισης που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω συνελήφθησαν, ως διακινητές- χειριστές της λέμβου με την οποία μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί, δύο (02) εκ των εικοσιτεσσάρων (24) διασωθέντων, ηλικίας 18 και 26 ετών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14, του άρθρου 83 του Ν. 3386/05, του άρθρου 277 του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. και πρόκειται να προσαχθούν μεσημβρινές ώρες σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Κω.


Επιπρόσθετα, αναγνωρίσθηκαν οι δύο (02) σοροί που είχαν ανασυρθεί από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, πρόκειται για μία 24χρονη αλλοδαπή και έναν 27χρονο αλλοδαπό.


Οι έρευνες προς εντοπισμού του αγνοούμενου αλλοδαπού συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.


Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων η οποία συντόνισε την ανωτέρω υπόθεση σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του ανωτέρω συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.