Πάτρα: Παρίστανε τον λιμενικό και πωλούσε κυνηγόσκυλα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

7.3.23

Πάτρα: Παρίστανε τον λιμενικό και πωλούσε κυνηγόσκυλα


 Αντιμέτωπος με το τσουχτερό πρόστιμο των 33.00 ευρώ βρέθηκε ένας άνδρας, ο οποίος προσποιούμενος μάλιστα τον λιμενικό, πωλούσε μέσω διαδικτύου κυνηγόσκυλα.


Η δράση του αποκαλύφθηκε, προχθές το απόγευμα, στην περιοχή της Πάτρας, όταν μετά από καταγγελία σε βάρος του αστυνομικοί του Γ ́ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, τον «παγίδευσαν».


 «Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με πώληση σκύλου μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, αστυνομικός του Γ ́ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο και συμφώνησαν για την αγοραπωλησία του σκύλου. Στη συνέχεια ορίστηκε σημείο συνάντησης κατά το οποίο ο κατηγορούμενος παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.


Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον κατηγορούμενο και στο όχημά του βρήκαν και κατέσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, έγγραφα, μία λάμα μαχαιριού, ένα σουγιά, ένα φάρο οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο» ανακοίνωσε η Αστυνομία.


Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Γ ́ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών προέκυψε ότι «ο συλληφθείς από την 10-05-2022 έως 22-02-2023 προέβη συνολικά σε 30 αναρτήσεις αγγελιών, σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, που αφορούσαν την πώληση κυνηγητικών σκύλων». Από τους αστυνομικούς του Γ ́ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 33.000 ευρώ.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς τα αδικήματα που τον βαρύνουν αφορούν παράβαση του νέου πλαισίου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς και του νόμου περί όπλων, σε βαθμό πλημμελήματος.


Νέα σύλληψη Πατρινού για παράβαση του νέου πλαισίου περί ευζωίας ζώων συντροφιάς


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι διαπιστώθηκε ότι προέβαινε κατ΄ εξακολουθηση στην εμπορία ζώων χωρίς να τυγχάνει (επαγγελματίας ή ερασιτέχνης) εκτροφέας σκύλων και χωρίς να πληρεί τις προϋποθέσεις νόμιμης πώλησης ζώων συντροφιάς.


Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν στον συλληφθέντα διοικητικό πρόστιμο συνολικής αξίας (11.000) ευρώ.

Πηγή