Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα και στη Λάρυμνα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.3.23

Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα και στη Λάρυμνα


Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΛΟΠΟΥΛΑΣ'' Δροσιάς του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκε 44χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση, εξήντα τρία (63) τεμάχια όστρακα του είδους ''ΣΤΡΟΜΠΟΣ'' και είκοσι (20) τεμάχια όστρακα του είδους ''ΦΟΥΣΚΑ'', είδη απαγορευμένα στην ερασιτεχνική αλιεία.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και στη συνέχεια επαναποντίστηκε στη θάλασσα.


*****


Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ'' του όρμου Λάρυμνας, εντοπίστηκε 49χρονος ημεδαπός να έχει αλιεύσει δεκαπέντε κιλά (15kg) όστρακα του είδους ''ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ'', κάνοντας χρήση φορητής αυτόνομης καταδυτικής συσκευής.


Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε ο αλιευτικός εξοπλισμός καθώς και η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία καταστράφηκε.

Σχετικές εικόνες

23